L'acadèmia dental Adema guanya el Premi Pime de l'any 2020 Illes Balears

En total, s'hi han presentat 56 petites i mitjanes empreses de l'Arxipèlag

L'acadèmia Dental de Mallorca (Adema) ha guanyat la quarta edició del Premi Pime de l'any Illes Balears 2020, lliurat aquest dimecres a la Cambra de Comerç de Mallorca. En total s'hi han presentat 56 empreses, però només sis han tingut premi. En concret, aquest concurs destinat a les petites i mitjanes empreses valora la innovació, la creació de llocs de feina, la internacionalització, l'aposta per la formació i si l'empresa és socialment responsable. A més, com a novetat, aquest any s'ha fet una menció especial a les iniciatives que s'han duit a terme respecte del covid-19.  Es tracta d'una iniciativa que "ajuda a donar visibilitat a les petites i mitjanes empreses que s'esforcen per crear llocs de feina, mantenir l'ocupació i afavorir el desenvolupament econòmic i social a les nostres illes", ha apuntat el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercat, durant la presentació de l'acte.

A més del Premi Pime de l'any Illes Balears, també s'han lliurat cinc guardons més. La menció especial a la millor iniciativa en la lluita contra el covid-19 ha estat per a GenoMi Diagnostis. Es tracta d'una start up del grup Labo Life, que ha reorientat la seva investigació cap al disseny i ha desenvolupat una tècnica alternativa a les PCR per detectar positius de covid-19 d'una manera més ràpida.

Així mateix, l'empresa Seyma Importació, també coneguda per la marca Abbacino, ha guanyat el premi a la internacionalització. "Som una empresa de moda que amb la pandèmia ens vàrem quedar sense clients, i vàrem començar a crear mascaretes. En duim més d'un milió de produïdes i les nostres vendes s'han incrementat moltíssim", ha dit el propietari de l'empresa, Sebastià Truyols. El premi a innovació i digitalització ha estat per a Robot S.A., una companyia mallorquina que des del 1983 dissenya sistemes de control per a edificis i aposta per mantenir els llocs de feina, donar valor als productes i exportar-los.

Reforman Network 2010 SL ha guanyat el premi a formació i treball, ja que en un any ha incrementat els contractes indefinits. Per altra banda, a Construye Capital SLY se li ha concedit el premi d'empresa responsable, ja que "cada any destina part del pressupost a accions socials", ha apuntat la seva directora Beatriz Valls.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF