Societat 28/07/2021

El PP Menorca demana la paralització de les demolicions de les casetes de vorera

També demanen modificar la Llei de costes per incloure-hi una nova figura que les empari

Iván Martín
1 min
Cristòbal Marquès traslladarà la moció al Senat.

MaóEl PP Menorca ha anunciat aquest dimecres un seguit d'accions legislatives amb la intenció de desencallar la problemàtica que afecta les casetes de vorera i la intenció de Demarcació de Costes de derruir-les. En aquest sentit, els populars presentaran una moció urgent en el Senat per exigir la paralització de totes les ordres de demolició que afecten les casetes de vorera, així com la renovació de les concessions per a un termini mínim de deu anys.

Així ho ha manifestat el senador per Menorca, el popular Cristábal Marquès: "Demanam que no s'esbuquin les casetes, estiguin declarades Bé d'Interès Cultural (BIC) o no. A més, consideram que la renovació de les concessions permetria que els propietaris en poguessin fer el manteniment i que no caiguessin a trossos com passa actualment".

D'altra banda, els conservadors també han proposat la modificació de la Llei de costes: "A través d'una disposició addicional nova per crear una figura denominada nuclis urbans amb especial valor etnològic, amb l'objectiu de protegir aquestes petites edificacions. Esperem tenir el suport de la resta dels partits polítics per donar una solució definitiva a aquest problema".

stats