El Partit Popular denuncia 14 mesos de demora en la tramitació de les llicències urbanístiques

Marga Duran assegura que el Defensor del Poble, Francisco Fernández Marugán, els ha donat suport a l'hora de sol·licitar informació a Urbanisme

El Partit Popular denuncia que l'àrea d'Urbanisme de Palma té nombroses llicències d'obra major i de reformes pendents de resolució. La portaveu de la formació, Marga Duran, assegura que s'han posat en contacte amb particulars que fa 14 mesos que esperen per a una llicència de reformes o d'obra major.

Els populars han informat que el passat juliol varen demanar a Urbanisme una sèrie de dades relatives al nombre de llicències i als mesos de tramitació de cadascuna d'elles però encara no han obtingut cap resposta. Asseguren també que el Defensor del Poble, Francisco Fernández Marugán, va acceptar les seves queixes i va fer arribar aquest expedient a l'Ajuntament de Palma.

Marga Duran ha dit que exigiran a l'Ajuntament de Palma que els lliuri la màxima informació relativa a aquest expedient i que també demanaran al batle de Palma que doni una resposta al Defensor del Poble en menys de 72 hores."Són moltes les persones que cada dia ens reclamen que facem alguna cosa respecte d'aquest tema", ha declarat Duran. 

L'Ajuntament, per la seva banda, ha explicat en relació amb les llicències d'obra major que el termini varia segons cada expedient. Segons Cort, els expedients que no presenten cap tipus de deficiència ni requereixen sol·licitar cap informe a altres administracions es poden tramitar en un termini màxim de quatre mesos. Per a la resta requeririen un període més llarg de temps perquè s'han de solucionar els problemes detectats i s'han de demanar els informes pertinents.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF