Societat 05/11/2020

El PP denuncia a Brussel·les que el Govern balear incompleix el bilingüisme a les escoles

Acusen l'Executiu de saltar-se la jurisprudència del Tribunal Suprem espanyol

Ara Balears
1 min
Fer-se docent: una via per trobar feina enmig de la crisi

PalmaEl PP ha denunciat el Govern balear davant la Comissió Europea per un presumpte incompliment del bilingüisme a les escoles. Segons ha defensat l'eurodiputada balear dels populars al Parlament Europeu, l'Executiu balear "es nega" que el castellà sigui una llengua vehicular a les Illes Balears.

A través d'una pregunta parlamentària dirigida a la Comissió Europea, els representants populars han demanat als membres de l'executiu comunitari si "aquest comportament vulnera les normes de l'estat de dret" i han defensat que diversos estudis mostren que en "un elevat percentatge de centres d'Educació Infantil i d'Educació Primària de les Balears el castellà no s'utilitza i que tan sols es recorre al català com a única llengua vehicular". Estaràs ha assegurat que aquesta situació va "en contra de la jurisprudència del Tribunal Suprem espanyol".

Els populars han recordat, a més, que el castellà ha de figurar com a llengua vehicular d'ensenyament en almenys un 25% de les hores lectives als centres escolars de les Illes. "Mentre el govern del PSOE a Balears permet que la llengua castellana quedi marginada en l'educació, el govern del PSOE a Espanya pacta amb els independentistes per excloure-la d'aquest context", han sentenciat els representants populars.

stats