Societat 25/07/2022

El PP demana la construcció d'una dessaladora al Llevant de Menorca

També demanen inversions municipals a la zona de Malbúger i Turó, on hi ha els dipòsits

Iván Martín
1 min
Mateu Ainsa és regidor del PP a Maó.

MAÓEl PP ha proposat aquest dilluns la construcció d'una dessaladora a la zona de Llevant de Menorca, amb l'objectiu de donar resposta a la crisi de subministrament d'aigua, feta pública recentment pels ajuntaments de Sant Lluís, es Castell i Maó.

El regidor de la formació conservadora, Mateu Ainsa, ha detallat la iniciativa política: "Proposem la construcció d'una dessaladora i la interconnexió de les xarxes locals d'aigua entre elles, per garantir aigua en qualsevol punt, en el cas que hi hagi un problema puntual". I ha afegit: "Menorca és l'única illa que no té la connexió en alta de les xarxes d'aigua i cal posar fi a aquesta anomalia i discriminació. L'illa on plou més és ara la que presenta majors problemàtiques en aigua i s'ha d'acabar".

D'altra banda, també demanen inversions municipals a la zona de Malbúger i Turó, on hi ha els dipòsits de Maó. A més, han sol·licitat al Consell de Menorca i el Govern balear implicació per solucionar el "greu problema". Ainsa considera que l'equip de govern "no ha fet prou, i la realitat desmenteix que hagi estat tanta prioritat com ens han volgut fer veure". El PP ha reclamat al Govern que prevegi una nova depuradora en el municipi per evitar saturar el col·lector unitari del port i tenir capacitat de tractar les aigües negres dels futurs claveguerams, així com iniciar els estudis per determinar la viabilitat de reutilitzar l'aigua depurada de l'estació compartida amb es Castell i de la futura depuradora de la zona de Ponent.

stats