Es posposa la desfilada militar de Binissalem pels tres dies de dol decretats pel Govern

L'acte havia rebut una resposta per part de veïns i veïnes amb una protesta el dia abans de la marxa

Es posposa l'homenatge a la bandera d'Espanya, previst per a aquest divendres, 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, a causa dels tres dies de dol decretats pel Govern. L'acte havia rebut una resposta per part de veïns i veïnes amb una protesta – que ha canviat de contingut– el dia abans de la marxa perquè la consideraven "poc integradora i sense precedents al poble".

Segons expliquen a la nota de premsa, la Comandància General de Balears destina els esforços humans a donar suport a la Unitat Militar d'Emergència. A més, lamenten l'ocorregut al Llevant i donen les gràcies al Consistori  binissalemer  i al seu batle, Víctor Martí.

Cal recordar que sota el lema 'Per un Binissalem en pau i convivència democràtica', el manifest impulsat per alguns veïns i veïnes deia que "independentment de la descripció que es fa de la festa, que seria discutible, el fet que es faci un 'homenaje a quienes dieron su vida por España' sota aquesta bandera el converteix en un acte de discriminació per a totes les persones que varen perdre la vida en defensa de la democràcia, la llibertat i la legalitat republicana". 

A més, van criticar la col·laboració de l'Ajuntament de Binissalem, ja que no rep el suport social necessari per realitzar aquest acte militar. 

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF