Un nin dona positiu en covid-19 a una escola d'estiu d'Eivissa

Els integrants del grup estable del menor se sotmetran a les proves de detecció de coronavirus

Un infant d'una l'escola d'estiu d'Eivissa, Ca Raspalls, ubicada al municipi de Sant Josep, ha donat positiu en covid-19, segons ha informat Efe, d'acord amb un comunicat de l'Ajuntament. Després de la confirmació d'aquest cas, s'ha ordenat la realització de proves de detecció (PCR) als integrants del grup estable del menor, que es faran aquest dijous.

Els responsables de l'escola han informat el Consistori que el menor va deixar d'acudir a les activitats dijous passat 30 de juliol, i que les instal·lacions es varen desinfectar el dissabte 1 d'agost, per la qual cosa el risc de contagi és reduït.

La regidora d'Educació, Noemí Boned, ha demanat "tranquil·litat" a les famílies dels nins de l'escola d'estiu i ha destacat que la situació "està controlada" i que s'estan seguint els protocols. Boned ha afegit que s'està actuant de manera coordinada amb la Conselleria de Salut per fer els "passos adequats" i, alhora, donar la màxima informació als possibles afectats i el seu entorn.

El cas del menor es va detectar després que dilluns passat 3 d'agost es confirmàs el positiu d'una dona del municipi, i, arran del resultat, es procedís a fer proves PCR als seus fills i al seu entorn més pròxim. El dimecres es va confirmar el positiu, mentre que la resta han donat negatiu.

Els tres fills no havien tornat al centre des de dijous passat. Seguint el protocol establert des de la Conselleria de Salut, ahir dimecres es va contactar amb totes les famílies del grup estable del menor que ha donat positiu perquè quedassin a casa seva fins a descartar més contagis. També se'ls ha instat a posar-se en contacte amb els seus respectius centres de salut perquè els indiquin els passos a seguir.

El protocol que s'aplica a totes les escoles d'estiu de Sant Josep també preveu la desinfecció periòdica de les instal·lacions, que es va fer dissabte passat, dia 1 d'agost.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF