Societat 25/03/2021

Posen la primera pedra de l'edifici que acollirà els estudis d'Infermeria, Fisioteràpia i Psicologia de la UIB

La construcció costarà 6,9 milions d'euros i està finançada per la Conselleria d'Educació i fons europeus

2 min
Imatge de l'acte simbòlic de col·locació de la primera pedra de l'edifici interdepartamental.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han posat aquest dimecres la primera pedra del futur edifici interdepartamental, que acollirà els estudis d'Infermeria, Fisioteràpia i Psicologia. La construcció tindrà un cost de 6,9 milions d'euros i és finançat per la Conselleria d'Educació i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

L'any 2018, el Govern balear i la Universitat van formalitzar el conveni per construir-lo, i la previsió és que pugui estar llest pel curs 2022-2023. L'objectiu és "alleugerar la pressió demogràfica d'altres edificis" i solucionar la manca d'espai que hi ha actualment per a aules, laboratoris i despatxos, segons ha detallat Huguet. "Han estat sis anys de batalla perquè aquest moment sigui possible", ha defensat.

El rector, que acaba el mandat al maig, no ha volgut aprofundir en decisions futures perquè "la nostra gestió està en fase terminal", segons ha afirmat. Així i tot, ha mencionat que "per completar les infraestructures del campus, caldria tirar endavant la residència d'estudiants i la biblioteca central". Aquesta darrera instal·lació, centrada en "un nou concepte de servei multimèdia".

Per la seva banda, Armengol ha admès, referint-se a l'edifici interdepartamental, "que de vegades les coses tarden una mica més del que desitjam", però que "l'important és que anem pel bon camí", ha afegit. La presidenta ha sostingut que el Govern "aposta per les ciències de la salut i l'economia del coneixement per millorar el nostre model econòmic".

Maqueta de l'edifici.

Edifici "compacte i flexible"

L’arquitecte Antoni Barceló ha explicat la construcció és projectada per ser "compacte i flexible" i així poder acollir usos futurs. El projecte dels arquitectes Antoni Barceló i Bàrbara Balanzó, de l’estudi d’arquitectura Barceló Balanzó Arquitectes, preveu l’edifici com un sistema autònom d’estalvi energètic, en què es potenciaran els sistemes passius i senzills.

L'edifici tindrà tres plantes i comptarà amb unes 25 aules de diferents mides i gairebé 90 departaments. A la planta baixa s’hi ubicaran bàsicament aules, l'aula de graus, un menjador per a estudiants, els serveis administratius i de gestió, i altres serveis per a la comunitat universitària. A la primera planta, hi haurà aules de dimensió mitjana i petita, i laboratoris. A la segona planta, s’hi habilitaran els despatxos dels professors dels departaments d'Infermeria, Fisioteràpia i Psicologia.

stats