Societat 10/12/2019

Deixen en llibertat el portaveu de Stop Desnonaments, Joan Segura

La Policia Nacional l'havia detingut quan evitava que desocupassin la casa on vivia un menor amb discapacitat

A. T.
2 min
Imatge d'arxiu.

PalmaStop Desnonaments ha informat a través de les xarxes socials que a darrera hora d'aquest dimarts han deixat en llibertat el portaveu de la plataforma, Joan Segura. La Policia Nacional l'havia detingut mentre intentava evitar que desocupassin la casa on vivia un menor amb discapacitat i la seva família.

Una vintena de persones es varen reunir davant la comissaria de la carretera de Valldemossa, a Palma, des d'on varen traslladar Segura als jutjats a les 16 h. La protesta es va traslladar després a la via d'Alemanya.

Segons la Policia Nacional, Joan Segura, ha estat detingut per un delicte de resistència activa a l'autoritat, per clavar puntades de peu i cops als agents. Però segons la portaveu de Stop Desnonaments, Alma Vives, "la detenció ha estat il·legal" perquè "la concentració estava comunicada". D'acord amb la versió de Vives, han estat els policies qui "han carregat contra els manifestants".

Per la seva part, Segura ha assegurat a IB3 Ràdio que la seva detenció era "la forma de tapar la barbaritat més grossa que va succeir, que va ser el desnonament". "La protesta que vàrem fer no va ser diferent de les altres", ha remarcat el portaveu d'Stop Desnonaments.

Una vintena de persones concentrades davant la comissaria de la Policia Nacional de la carretera de Valldemossa a Palma
Una vintena de persones concentrades davant els jutjats de l'Avinguda Alemanya de Palma

Stop Desnonaments denuncia el desnonament d'Óscar Kacper Szczesniak, un menor de 17 anys amb discapacitat, i la seva família, i la resposta que han rebut per part de l'Ajuntament. La portaveu assegura que els han ofert "una nit en un centre d'acollida" i que després "retirarien la tutela d'Oskar". Per això, han organitzat per aquest dimecres una concentració a les 11 h a la plaça de l'Ajuntament.

Per la seva banda, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha assegurat que el Servei d'Acollida Municipal (SAM) de l'Ajuntament de Palma ha ofert a la família afectada un allotjament temporal fins que trobi una solució. Truyol ha recordat que des del 2015 tant l'Oficina Antidesnonament com el SAM han atès la família, però no se'ls hi ha pogut oferir un habitatge d'emergència perquè no estan en una situació d'insolvència sobrevinguda, o sigui, la incapacitat de pagar un deute per causes imprevistes i sense tenir una voluntat d'incomplir amb el pagament.

stats