Societat 09/05/2022

Política Lingüística convoca la segona edició del premi Aina Moll

L’objectiu del guardó, dotat amb 3.000 euros, és fomentar la investigació en lingüística catalana

ARA Balears
1 min
Christopher Little.

PalmaLa Direcció General de Política Lingüística ha convocat, per segon any, el premi Aina Moll, que està dirigit als alumnes que presentin treballs a la propera edició de l’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC). Enguany tindrà lloc el mes de setembre a la Universitat d’Oxford (Anglaterra), i està organitzada per l'Institut Ramon Llull, la Universitat d'Oxford, la Universitat Queen Mary de Londres i la Universitat de Cambridge, amb la col·laboració del Govern balear i la Universitat de les Illes Balears.

L’objectiu principal del premi, dotat amb 3.000 euros, és fomentar la investigació en lingüística catalana i, alhora, reconèixer la figura de Moll com a filòloga i lingüista. El jurat valorarà "la solidesa de la construcció, el caràcter innovador, la coherència i els resultats que assoleixen els treballs", segons ha detallat la Direcció General en un comunicat.

Un total de 28 candidats optaren al premi en la primera edició, l’any passat. El guanyador fou Christopher Little, alumne de la UIB i la Universitat Estatal de Mississipi, pel treball Una anàlisi de les actituds lingüístiques dels joves a l’illa d’Eivissa.

L'EDELC pretén ser una trobada entre estudiants i professors de lingüística catalana d'universitats catalanes i d'universitats de l'exterior. Així, l'objectiu principal és oferir formació en lingüística catalana a estudiants de grau o de postgrau, amb atenció especial a estudiants d'universitats de fora del domini lingüístic català que tinguin interès en la llengua catalana o ja n'hagin començat a investigar algun aspecte. Concretament, l'EDELC se centra en diferents àrees, com ara la fonètica-fonologia, la morfologia, la pragmàtica-semàntica, la sintaxi i la sociolingüística.

stats