Efectius de Mallorca es desplaçaran a Catalunya

El PP, Ciutadans, Vox i policies es manifesten en favor de l'actuació policial

Els sindicats policials han assegurat que efectius de Mallorca es desplaçaran els pròxims dies a Catalunya per donar suport als cossos de seguretat catalans, si bé no s'ha especificat el nombre de policies per la seva seguretat.

Unes declaracions que han fet en un acte de suport a les forces de seguratat catalans en el qual han participat membre destacats del PP, de Ciutadans, de Vox i també policies nacionals i ciutadans. La concentració ha tingut lloc aquest dilluns davant la Prefectura Superior de la Policia Nacional.

Els portaveus dels quatre sindicats policials convocants d'aquest acte (SUP, CEP, UFP I SPP) han reclamat al ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, que sigui conscient que ha d'aportar més mitjans i efectius per afrontar i solucionar la situació.

El secretari regional de la confederació espanyola de Policia Nacional a Balears, David Polas, ha recalcat que els policies que treballen a l'aeroport i comissaries provincials de Catalunya fa temps que avisen que la situació a la Comunitat duia el camí de ser "insostenible, una cosa similar al que va succeir al País Basc", ha dit.

Per això, els sindicats de la Policia Nacional han demanat al govern estatal un pla especial quant a retribucions, territorialitat i permisos per al cos de policia perquè "és una situació excepcional que s'ha de tractar". També han exigit més recursos per als policies nacionals a Catalunya, així com condecoracions i jornades laborals més curtes.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF