Societat 03/11/2021

La Policia situa Mallorca com a punt de sortida de droga cap a l'estranger

Els agents varen requisar una partida valorada en 1.200 milions d'euros la setmana passada, quantitat superior a la capacitat d'absorció del mercat de l'illa

ARA Balears
2 min
En total, la droga confiscada tant en cabdells com en plantes en fase de floració i assecat s'acostava a la mitja tona.

PalmaLa Policia Nacional ha requisat aquesta setmana prop de 500 quilos de marihuana a Mallorca en una operació contra el narcotràfic, els quals tindrien com a destinació probable Alemanya. Segons ha informat Europa Press, això fa entendre al cos policial que hi ha grups que fan servir l'illa no només com a destinació final, sinó com a punt de partida de les substàncies estupefaents.

En aquest sentit, el cap del grup d'Estupefaents de la Unitat de Droga i Cim Organitzat (UDYCO) de Palma, Faustino Nogales, ha explicat alguns dels detalls de l'operació que varen posar en marxa la setmana passada a Sant Jordi i que ha permès requisar una de les partides més grans dels darrers anys. La investigació ha constatat que els narcotraficants aprofiten el clima de les Balears, i d'altres zones de la Península com Andalusia o el País Valencià, com a punt de partida cap al mercat de la droga.

De fet, el mes de maig ja varen requisar una partida similar que, igual que en aquest darrer cas, supera la capacitat d'absorció de les Illes, segons ha informat Nogales. L'inspector ha apuntat que les organitzacions hi han de destinar més recursos en mitjans i infraestructures que a la Península, però que "ho assumeixen i els va bé".

1.200 milions d'euros en droga

El policia ha explicat que la partida de la setmana passada estaria destinada al mercat alemany, on hi ha una gran demanda d'aquesta marihuana cultivada en exterior, i que el seu valor és de més de 1.200 milions d'euros. Segons Nogales, les plantacions es varen poder detectar en una altra investigació desplegada a la zona de Sant Jordi i, més tard, es varen poder confirmar amb fotografies aèries. De fet, els narcotraficants s'aprofitaven de la proximitat a l'aeroport perquè això dificulta el control aeri.

A conseqüència la Policia Nacional va arrestar dos homes a Palma la setmana passada. A més, varen desmantellar un gran magatzem de marihuana gràcies a un operatiu conjunt amb la Policia Local. En total, la droga confiscada tant en cabdells com en plantes en fase de floració i assecat s'acostava a la mitja tona.

stats