Societat 28/06/2019

Vox proposa contractar seguretat privada perquè assumeixi funcions de policia local

El partit d'extrema dreta proposa destinar més policies a Sont Gotleu i compensar la manca d'efectius amb empreses de vigilància

A. T.
2 min
Imatge del desnonament.

PalmaVox ha proposat aquest divendres que Cort destini més agents policials a Son Gotleu i que compensi la manca d'efectius amb la contractació de seguretat privada a altres zones de la ciutat, com la Platja de Palma. Fulgencio Coll, regidor del partit a l'Ajuntament, ha exemplificat la idea amb el cas de Catalunya, on a pobles com Premià de Dalt hi ha empreses de vigilància que assumeixen tasques de policia local.

Aquest suggeriment forma part del pla intensiu que Coll considera necessari a barris com Son Gotleu, Camp Redó, Son Cladera i Son Roca. "Demanaria que, almenys durant sis mesos, des de les set del dematí fins a la una de la nit hi hagi presència policial per tal que es compleixin les ordenances", ha declarat Coll. Però davant la impossibilitat actual de contractar nous efectius, a causa de la intervenció municipal de la Llei Montoro, Coll planteja que es "prioritzi l'assistència de policia local allà on sigui més necessari i que hi hagi agents cívics, de seguretat o ecològics per a comeses menys exigents", com la vigilància a les platges.

Tot i això, Coll no acaba d'aclarir si aquests efectius serien de caràcter públic o privat, ja que reconeix que contractar "empreses de seguretat és complicat". A més, ha posat com a exemple el cas de la patrulla verda de la Policia Local, que és municipal. En canvi, en cas que es volgués implementar un cos similar al de Catalunya, tal com ha aconsellat, hauria de ser de caràcter privat, ja que tant a Premià de Dalt com a Matadepera la manca de Mossos s'ha compensat amb la presència de vigilants externs.

El regidor també ha sol·licitat que es doni més atenció als "barris abandonats". Els punts que Coll considera indispensables en la intervenció d'aquestes zones són, juntament amb la seguretat, "la neteja i una millora en les infraestructures". A tot això hi ha afegit "un acompanyament social perquè la gent conegui les ordenances i les compleixi".

stats