Societat 17/01/2021

La policia retorna al centre de Santa Maria els menors que es varen escapar divendres

El mateix dia que es varen fugar, la institució acabava el període de quarantena per covid-19

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Local de Palma.

PalmaEls tres menors que divendres varen sortir sense permís del centre de protecció on resideixen, a Santa Maria, hi han tornat aquest diumenge de matinada. La Policia Local de Palma, amb ajuda del personal del centre, els ha localitzat després que els seus educadors denunciassin els fets davant la Guàrdia Civil. Cal recordar que se'n varen anar cinc adolescents i ahir dos ja hi varen tornar.

Els joves varen sortir sense autorització el mateix dia que el centre acabava de superar el període de quarantena. Havien activat l'aïllament després d'haver trobat positius en coronavirus entre alguns dels seus treballadors i usuaris. En conèixe els fets, els responsables del centre varen avisar de manera immediata les forces i cossos de seguretat, que varen activar la recerca.

Tots es troben en bon estat i ara, com marca el protocol en els casos de sortides no autoritzades, el Servei de Salut es traslladarà al centre per fer la PCR als cinc joves i descartar, així, qualsevol possibilitat de contagi.

En un comunicat, Ciutadans ha demanat explicacions al Consell de Mallorca pels fets, perquè consideren que els adolescents "han posat en perill la resta de la població". La portaveu del partit, Beatriz Camiña, ha assegurat que les escapades d'alguns menors tutelats "es repeteixen fa anys i l'IMAS sembla no saber o no voler solucionar-ho".

stats