Societat 22/10/2019

La Policia deté a Palma un pacient que va amenaçar de mort el seu metge

El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears condemna aquesta nova agressió i es personarà com a acusació particular

Ara Balears
2 min
El detingut és prou conegut pels agents.

PalmaLa Policia va detenir un home després de la denúncia per amenaces de mort presentada pel seu metge a comissaria. El jutge l'ha deixat en llibertat provisional sense fiança, però amb una ordre d'allunyament per la qual no podrà acostar-se a l'hospital on exerceix el metge de l'agressor, segons l'acte judicial. El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears condemna aquesta nova agressió i es personarà com a acusació particular.

Es tracta d'un pacient que va amenaçar de mort el seu metge de manera reiterada, mitjançant telefonades al centre sanitari.

Els fets, que varen succeir divendres passat, han estat comunicats aquest dimarts a l'Observatori d'Agressions del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) pel metge afectat. Immediatament, l'Observatori d'Agressions del Col·legi de Metges ha recollit aquest nou cas de violència contra un professional i n'ha iniciat el seguiment, com fa habitualment quan té coneixement d'actes violents contra metges.

La presidenta del COMIB, la doctora Manuela García Romero, ha contactat amb el facultatiu agredit per traslladar-li tot el suport i la solidaritat de la institució col·legial, al mateix temps que ha mostrat el seu rebuig per aquest nou atac a professionals sanitaris. El Col·legi de Metges lamenta i condemna la nova agressió i, també en aquest cas, es personarà com a acusació particular.

El COMIB recorda que l'agressió a un professional de la sanitat pública en l'exercici de les seves funcions està tipificada com a atemptat contra l'autoritat en el Codi Penal, amb penes de fins a quatre anys de presó.

Observatori d'agressions del COMIB

Davant una situació d'agressió, el col·legiat afectat pot comunicar-la a l'Observatori d'Agressions del COMIB, des del qual, juntament amb altres departaments implicats, se seguirà un procediment d'ajuda i suport d'àmbit personal, professional i legal.

El COMIB es personarà com a acusació particular en totes les denúncies relacionades amb agressions, psíquiques o físiques als professionals en l'àmbit laboral i ofereix a tots els metges de les Balears assessorament jurídic immediata i directe quan sofreixen aquest tipus d'atacs.

stats