Societat 26/05/2022

La Policia Nacional dona el sus a l'operació estiu i ja espera l'arribada de 300 efectius

El cos policial confia que el gruix d'agents arribi el mes de juny, tot i que considera que la temporada alta ja ha començat

1 min
220526   Espai migrants , Son Tous   IB 05

PalmaEncara que el mes de maig no ha acabat, la Policia Nacional de les Balears ja ha donat el sus a l'operació estiu, mentre espera l'arribada d'entre 250 i 300 efectius per al mes de juny. "Ha començat abans, perquè la temporada ja es considera alta: els hotels estan quasi plens", ha declarat en aquest sentit el cap de comunicació del cos nacional a les Illes, Alejandro Becerra, aquest dijous en una roda de premsa.

D'aquesta manera, ja han "iniciat l'operació a escala local amb la brigada de seguretat ciutadana i amb les comissaries de districte", als quals s'hi sumaran altres unitats, com la de Prevenció i Risc (UPR) i les d'Intervenció Policial (UYP). "La previsió enguany és que augmenti el nombre de turistes o que es mantingui com el 2019", ha manifestat per part seva el cap superior de Policia Nacional a l'Arxipèlag, Gonzalo Espino.

Aquest avanç de la temporada ja s'ha percebut en el nombre d'intervencions. D'ençà que han començat l'operatiu, ja han detingut 19 persones, ha apuntat Espino. "A partir de juny arribaran els reforços que hem demanat a Madrid per a totes les illes", ha assenyalat el cap superior, que ha xifrat en entre 250 i 300 els agents que es preveu que arribin.

"Reforçarem la unitat mòbil, que s'encarrega de controlar els vaixells i l'estació Intermodal de Palma. També farem operacions concretes contra els carteristes i delictes menors. A més, reforçarem l'aeroport", ha afegit. Pel que fa als problemes d'habitatge amb què es troben els policies en arribar a les Illes, Espino ha avançat que ja estan col·laborant amb hotels per poder oferir allotjament a aquests efectius en hotels de 3 o 4 estrelles.

stats