Societat 25/05/2022

La Policia Nacional deté un menor que robava a dones grans enmig del carrer

El jove les atacava els arrancava les cadenes que duien en el coll

ARA Balears
2 min
Dos agents de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional ha detingut un menor d'edat acusat de robar utilitzant la força a persones grans enmig del carrer. Segons ha informat el cos policial en un comunicat, el van detenir aquest dimarts després d'un temps investigant-lo com a presumpte autor d'una sèrie de robatoris de cadenes que arrancava del coll a dones que estaven al carrer. La seva darrera víctima va ser una dona de 85 anys amb problemes de mobilitat que passejava dilluns horabaixa amb una amiga pel polígon de Llevant.

Segons el relat dels agents, el jove es va apropar a les dues dones i quan va veure que una d'elles duia crosses i tenia una cadena al coll es va tirar damunt ella i l'hi va robar. Com que la dona es va defensar, el detingut va augmentar la violència i li va deixar marques al coll i a les mans. Una patrulla de la Policia Local de Palma va auxiliar la víctima, que va informar la resta de cossos de seguretat dels fets.

D'aquesta manera, la Policia Nacional, que estava inspeccionant la zona, el va trobar al carrer de Manacor i el va arrestar. Segons han explicat, de les gestions posteriors se'n va fer càrrec el Grup de Recerca Centre de la Policia Nacional, que recentment havia pres declaració a aquest jove com a presumpte autor d'un fet similar i l'estaven investigant. Precisament, a l'informe remès a la Fiscalia de Menors de Palma se li atribueix la suposada autoria d'un total de quatre robatoris violents de cadenes amb el mateix procediment.

Els dos primers van tenir lloc a principi de maig, devora la catedral, mentre que el tercer va ser perpetrat a la plaça Major. Les víctimes, a excepció d'una turista jove, han estat sempre dones d'edats molt avançades i en situacions especialment vulnerables. Segons el relat dels agents, aquesta circumstància no només afavoreix que el sospitós pugui apoderar-se de les seves joies sinó també la seva impunitat davant les dificultats que tenen les seves víctimes per reconèixer-lo en fotografies.

Els policies han explicat que el menor havia entrat en una escalada delictiva que havia començat per furts lleus a comerços, fins a arribar a robatoris amb violència o intimidació de mercaderies dels mateixos i, finalment, els quatre robatoris a les dones. Per això, la Fiscalia de Menors va demanar que el passassin sota la seva disposició i va instar el Jutjat de Menors a una mesura cautelar d'internament tancat, que ha estat acordada.

stats