Societat 25/05/2021

La Policia Nacional desmantella tres organitzacions que introduïen droga a Mallorca

Els agents han detingut 14 persones, nou homes i cinc dones d'entre 21 i 59 anys

Ara Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional durant una de les detencions.

La Policia Nacional ha detingut 14 persones –nou homes i cinc dones d'entre 21 i 59 anys– en una operació per desmantellar tres organitzacions que suposadament introduïen cocaïna i haixix a Mallorca, segons ha informat aquest dimarts la Prefectura Superior de les Balears. Part de la droga es venia a Son Banya a través del clan de la Feta.

Les detencions s'han fet en el marc de l'operació Cherry, que s'ha desenvolupat en tres fases i amb la qual ha culminat més d'un any d'investigacions relacionades amb la venda de drogues per part de les tres organitzacions, que haurien creat una espècie d'Unió Temporal d'Empreses (UTE) del narcotràfic. Els grups s'ajudaven mútuament en funció de la disponibilitat de les drogues i de l'oferta i la demanda.

Els agents han confiscat més de deu quilos de cocaïna i cinc d'haixix, però també heroÏna i marihuana i uns 50.000 euros en efectius. Deu dels arrestats són en presó provisional i la policia no descarta més detencions, perquè l'operació continua oberta.

La droga requisada pels agents.

Durant la primera fase, la Policia Nacional va arrestar un home just en el moment que recollia un paquet amb més de tres quilos i mig de cocaïna molt pura i altres cinc d'haixix que havien arribat a Mallorca a través d'una empresa de paqueteria. Paral·lelament, es varen detenir cinc persones més, entre elles un dels caps, i es va desmantellar una de les tres organitzacions, que tenia la base logística a Consell.

En la segona fase, els investigadors varen detectar la implicació d'una altra organització criminal de la qual el líder residia a Barcelona, des d'on suposadament introduïa "importants quantitats" de cocaïna a Mallorca. Ho feia a través d'un "reduït i hermètic entramat format per persones de molta confiança, com el seu fill i la seva exparella". El passat 3 de maig els agents varen actuar, detenir cinc persones i confiscant més de cinc quilos de cocaïna i uns 40.000 euros.

Finalment, en la tercera fase la Policia Nacional va descobrir una connexió entre les organitzacions investigades i els clans del narcotràfic de Son Banya. De fet, la droga suposadament la venia el clan de la Feta. El 18 de maig es varen registrar diversos domicilis, en què els policies varen intervenir un quilo de cocaïna, paperines d'heroïna i una gran quantitat de marihuana i doblers en efectiu. En l'operatiu es varen detenir dues persones. Al final de la setmana passada, a més, la Policia Nacional va detenir a Palma un altre cap.

stats