La policia deté dos menors per set robatoris violents comesos en un mes i mig

Els joves s'havien escapat d'un centre de menors, no tenien un domicili fix 

La Policia Nacional ha detingut dos menors com a presumptes responsables de set robatoris amb violència comesos en un termini d'un mes i mig i per diversos successos en els quals van fer ús d'extrema violència i van arribar a agredir víctimes quan ja havien perdut el coneixement i un policia. 

La recerca va començar per l'augment de denúncies per robatori amb violència en ple carrer, entre finals de gener i febrer, per fets amb un patró comú, ja que els autors empraven gran agressivitat contra les seves víctimes, actuaven en horari nocturn i en el centre de la ciutat de Palma, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de Balears en un comunicat.

La descripció que aportaven les víctimes sobre els autors dels robatoris coincidien i apuntaven cap a dos joves menors d'edat.

En la majoria dels casos analitzats, a la Policia li va cridar l'atenció l'"extrema violència" emprada pels lladres, que copejaven per sorpresa i per l'esquena les seves víctimes, altres vegades a la cara amb cops de puny o emprant objectes contundents, de manera que algunes de les víctimes arribaren a perdre el coneixement. En diversos casos van sofrir lesions de certa gravetat.

Els agents van constatar que, una vegada comesos els robatoris amb violència, de manera molt ràpida, els mateixos autors, o bé servint-se de terceres persones per dificultar la seva identificació, feien ús de les targetes bancàries sostretes per adquirir productes en estancs pròxims.

Una vegada aconseguides les dades suficients per poder determinar la identitat dels presumptes autors, la Policia va establir un ampli dispositiu per a la seva localització que en va permetre la detenció.

Els joves s'havien escapat d'un centre de menors, no tenien domicili fix i pernoctaven de manera ocasional en diferents pisos ocupats ben acollits per terceres persones del seu entorn d'amistat, la qual cosa en va dificultar la localització.

Un dels darrers robatoris que van cometre va ser observat per un policia local de Palma que estava lliure de servei, acompanyat per la seva dona i un fill de poca edat. El policia, en adonar-se de la violència que estaven emprant els dos joves contra una persona que es trobava a terra inconscient, va aturar el seu vehicle i va donar l'avís a la central policial.

Va decidir intervenir després d'identificar-se com a agent de l'autoritat, perquè els lladres no aturaven de copejar la víctima. Va reduir un dels joves, la qual cosa va ser aprofitada per l'altre per copejar violentament a la cara i el cos amb un casc de moto l'agent, cosa que li provocà lesions. Davant l'arribada de la Policia, van fugir.

En un altre dels successos, a mitjan gener, un dels menors va agredir l'actual parella de la seva àvia i li provocà greus lesions a la cara, amb fractures facials múltiples per les quals va haver de ser traslladat d'urgència a l'hospital de Son Espases.

Fins al moment als dos joves detinguts se'ls atribueixen un total de set delictes de robatori amb violència, un delicte d'atemptat contra un agent de l'autoritat i diversos delictes d'estafa, encara que la recerca resta oberta.

Els detinguts han estat reingressats al centre de menors del qual es van escapar. S'ha avisat dels fets la Fiscalia de Menors.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF