Societat 05/08/2019

La Policia Local detecta 36 usos fraudulents de la targeta de mobilitat reduïda a Palma

Quinze dels casos han estat per utilitzar l'autorització d'aparcament d'un titular que ja havia mort

Ara Balears
1 min
Una imatge d'arxiu

PalmaEntre el gener i el juliol, la Policia Local de Palma ha obert 36 expedients a persones que utilitzaven de manera inadequada la targeta d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda o discapacitats. De les 36 sancions, n'hi ha 15 per utilitzar targetes de persones que ja havien mort, set per utilitzar-la amb l'absència del titular, sis per emprar fotocòpies, cinc per fer servir duplicats fraudulents i tres perquè estaven caducades o no s'havien retornat quan tocava.

Una vegada la Policia Local hagi tancat els expedients, podran retirar les autoritzacions als implicats i els sancionaran econòmicament amb multes d'entre 300 i 6.000 euros. Els agents fan campanyes per detectar els usos fraudulents i la Unitat Administrativa treballa per identificar informàticament targetes que s'haurien d'haver retornat.

Amb els anys, el nombre d'expedients que ha obert Cort per l'ús inadequat d'aquestes targetes ha augmentat considerablement: el 2016 es van obrir nou expedients, el 2017 en van ser 33 i el 2018, 26. Xifres molt reduïdes si es comparen amb els 36 expedients sancionadors tramitats els primers set mesos del 2019.

stats