Societat 08/07/2021

La Policia Local de Palma ha aixecat 2.000 actes per botellada enguany, la majoria el juny

L'àrea de Seguretat Ciutadana amplia amb un dia més i més zones el dispositiu antibotellades del cap de setmana

3 min
Imatge del dispositiu contra les botellades de divendres 2 de juny a un polígon de Palma.

PalmaLa regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover, ha anunciat aquest dijous que incrementaran els dispositius antibotellada amb un dia més –ara serà de dijous a dissabte– i a més zones –als polígons se li afegeixen parts del centre de Ciutat i la Platja de Palma. Amb aquests operatius els agents municipals ja han aixecat des del 4 de juny, quan va acabar el toc de queda, prop de 2.000 actes, segons Adrover.

L'edil ha puntualitzat que des de principi d'any s'han aixecat 2.000 actes, però que "no va ser fins al 4 de juny amb el final del toc de queda que es va detectar la primera macrobotellada i es va començar a actuar davant això". "A aquestes botellades s'hi sumen 2.600 actes que ha aixecat la Patrulla Verda des d'inicis d'any per incompliments detectats a locals de la ciutat", ha afegit la regidora, que assegura que en un sol vespre es poden fer "un centenar de serveis".

Dins el balanç d'actuacions policials, Adrover ha assenyalat que "des de l'inici de la pandèmia la Policia Local de Palma ha aixecat 20.000 actes per incompliment de normativa contra el covid". En aquest sentit, ha destacat que "la setmana passada la direcció general d'emergències donava les xifres de tot Mallorca i parlaven d'unes 40.000 actes", fet que revela que només a Palma se'n concentren gairebé la meitat. Pel que fa a la quantia de les sancions, la regidora de Cort ha apuntat que "les greus de 750 a 1.500 i les molt greus de 1.500 a 3.000 euros".

300 actes en un cap de setmana

Només en dos dies, entre divendres i dissabte de la setmana passada, agents de la Policia Local i Policia Nacional van aixecar unes 300 actes. Ara, amb el dispositiu reforçat, les xifres podrien augmentar. Malgrat això, Adrover no ha volgut concretar, "per seguretat" i per garantir l'efectivitat de l'operatiu, quants agents en formaran part ni a quines zones en concret actuaran.

"Estam centrats en els polígons, la Platja de Palma i zones del centre de Ciutat, com pugui ser Santa Catalina", ha manifestat. La regidora no descarta tancar carrers i controlar accessos a tots aquests punts de Palma, però ha destacat la importància de "l'actuació preventiva, com ara la visualització dels agents uniformats des de primera hora de l'horabaixa".

A partir d'avui es posa en marxa "un dispositiu extraordinari, que se suma a l'operatiu ordinari –que està en funcionament cada dia de la setmana–, amb dos vessants", ha detallat l'edil. "Hi haurà un vessant preventiu per intentar amb tots els mitjans que puguem evitar que es concentrin persones o consumir alcohol en via pública. I n'hi haurà de reactiva que inclourà controls d'alcoholèmia i tancament de carrers per evitar en la mesura del possible aglomeracions en el context que estam d'emergència sanitària", ha explicat.

Noves mesures del Govern

Quant a això, cal recordar dues de les darreres mesures aprovades pel Govern balear. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, va anunciar ahir que a partir de dissabte estarà prohibida la venda d'alcohol a establiments comercials a partir de les deu de la nit, mesura que inclou les botigues 24 hores i benzineres.

Per altra banda, el conseller va indicar que l'Executiu facilitarà als ajuntaments una opció subvencionada per contractar seguretat privada per esdeveniments en què es trobi necessari. Per ara, la titular de Seguretat Ciutadana no descarta fer servir aquesta mesura, si bé és una cosa que ja es fa, "per custodiar alguns edificis o a esdeveniments concrets, com la fira del llibre". "Agraïm aquestes idees que sumen", ha celebrat.

stats