Societat 29/06/2021

La Policia Local de Palma posa més de 1.500 multes per botellada enguany

De moment, el maig és el mes que més se n'han registrat, amb 333 actes aixecades

ARA Balears
1 min
La Policia intervé a una botellada

PalmaLa Policia Local de Palma ha aixecat 1.549 actes per botellada des del començament d'enguany. De moment, el maig és el mes que més se n'han registrat, 333 segons ha informat aquest dimarts l'Ajuntament de Palma en un comunicat. El gener se n'aixecaren 183, el febrer i el març 295 cada mes i l'abril 283.

El juny, que encara no ha acabat, ja s'han registrat 160 actes pel mateix motiu. Cal dir, però, que els dos darrers mesos han augmentat perquè les restriccions sanitàries s'han relaxat, segons ha assenyalat Cort. De fet, arran de l'obertura de l'oci nocturn s'han produït aglomeracions, festes i botellades a la via pública.

Els macrobrots originats a les Balears per diferents viatges de final de curs de joves d'arreu de l'Estat –especialment el de Mallorca– ja acumulen 1.167 positius i afecten estudiants de vuit comunitats autònomes. A més, hi ha 4.796 persones considerades contactes estrets en quarantena preventiva. Els estudiants es varen contagiar a diverses festes de l'Arenal de Llucmajor i el Reggaeton Beach Festival, i en tornar escamparen el virus per la Península. Molts d'aquests joves fan quarantena a l'hotel Bellver de Palma.

Les sancions per fer botellada a Palma varien segons el gran d'infracció. Les multes molt greus oscil·len entre 1.500 i 3.000 euros; les greus entre 750 i 1.500 euros i les lleus entre 100 i 750 euros. L'Àrea de Seguretat Ciutadana del Consistori palmesà ha recordat que els dispositius policials contra botellades es fan en coordinació amb la Policia Nacional i sempre cerquen la prevenció, la dissuasió i la dispersió.

stats