El Govern ofereix 161 noves places de policies locals

Palma, Calvià, Bunyola, Artà i Capdepera són els municipis que han sol·licitat aquestes places, que s'oferiran per concurs oposició en un termini màxim de tres anys

El Govern balear ha ofert noves places de policia local a cinc ajuntaments de Mallorca: Palma, Calvià, Bunyola, Artà i Capdepera. Comença ara el segon procés, que s'emmarca en el Decret Llei 1/2017 i que permet als ajuntaments consolidar per un concurs oposició les places vacants de policia local que fins ara estaven cobertes per personal interí.

Els ajuntaments dels més de vint municipis interessats han rebut una carta per iniciar ara un segon procés de tramitació i s'han convocat reunions a Mallorca, Menorca i Eivissa a principi d'octubre. Es preveu que per novembre comenci la tramitació dels convenis de col·laboració amb els ajuntaments per a la convocatòria i la gestió del procés selectiu.

En el primer procés unificat, convocat per l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB) i l'Escola de l'Administració Pública (EBAP), hi varen participar els ajuntaments de Palma, Calvià, Bunyola i Capdepera. Ara acaba de finalitzar la fase d'oposició i s'inicia la fase de concurs.

En total, de les 161 places convocades, 96 corresponen a Palma, 51 a Calvià, 9 a Capdepera, 3 a Bunyola i 2 a Artà.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF