Societat 22/04/2021

La Policia Local de Palma investiga si es varen incomplir les restriccions contra el covid-19 al quarter de Sant Ferran

Diverses persones externes haurien participat en un sopar el qual l'Ajuntament nega que fos una festa

2 min
Dependències de la Policia local de Palma, a Sant Ferran.

PalmaLa Policia Local de Palma ha obert una investigació interna per saber si dimarts es varen incomplir les restriccions contra el coronavirus al quarter de Sant Ferran, on es va celebrar un sopar. Diverses persones externes podrien haver participat en l'acte, però la regidora de Seguretat Ciutadana de Cort, Joana Maria Adrover, ha negat en una roda de premsa que el sopar fos una festa. "Depurarem responsabilitats si és necessari", ha assegurat.

L'edil ha explicat que fins ara han pogut constatar que en el sopar varen participar una vintena d'agents del torn de vespre, que com fan habitualment mengen en un espai habilitat per acollir aquest nombre de persones, amb mesures de distanciament entre taules, i en què és obligatori l'ús de la mascareta.

Els policies varen aprofitar l'ocasió per acomiadar i felicitar un company que es jubilava, però també s'han constatat que hi varen participar persones externes al servei d'aquell dia. La regidora no ha volgut dir si entre aquestes persones hi ha tres agents expulsats del cos per assetjar l'expolicia i actual regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI per Podem, Sonia Vivas, tal com ha informat el Diario de Mallorca. Així i tot, la Policia Local de Palma investiga quantes persones externes que hi varen participar, qui va permetre el seu accés al quarter i si varen incomplir les mesures contra el covid-19 i el toca de queda.

Adrover ha defensat el cos policial malgrat l'incident, perquè durant la pandèmia "ha estat a peu de carrer" i "ha fet la seva feina". També ha comentat que a la Policia Local hi ha "molt bons professionals", però ha reiterat que si hi ha agents que han incomplert normatives "caldrà depurar responsabilitats".

Crítiques de Podem

El grup municipal de Podem a l'Ajuntament de Palma ha assegurat en un comunicat que Joana Maria Adrover "mai s'ha deixat aconsellar" per qui coneix "en profunditat" el problema de la Policia Local, segons ha informat Europa Press.

La formació també ha dit que ja veren advertir que passaria aquest incident. Sobre això, la regidora de Seguretat Ciutadana ha dit que no té cap problema amb ningú de l'equip de govern municipal ni amb l'oposició. També ha comentat que "som rigorosa amb la gestió", i ha afegit que "intent escoltar, però tampoc permet ingerències per qüestions personals". L'edil ha aclarit que sempre està a disposició per aclarir qualsevol cosa als socis de govern i l'oposició.

stats