Societat 27/04/2021

La Policia Local de Palma expedienta els dos agents que van permetre un sopar al quarter de Sant Ferran

Tres persones alienes al cos municipal van acudir a la trobada i hi van romandre més tard del toc de queda

2 min
El cap de la Policia Local de Palma, José Luis Carque, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover.

PalmaLa regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, ha confirmat aquest matí que dimarts passat un grup de persones van assistir a un sopar de comiat d'un agent que es jubilava al quarter de Sant Ferran. Tot i que no es va superar l'aforament màxim de la sala habilitada per menjar –de 20 persones–, hi van accedir tres persones alienes al cos municipal i hi van romandre més tard de les 22 h. Així, van incomplir el toc de queda establert per l'estat d'alarma decretat per controlar la pandèmia del covid-19. Davant això, l'Ajuntament de Palma ha pres mesures cautelars contra els dos agents encarregats de coordinar el torn de matí i el torn d'horabaixa i ha demanat a la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat que obri un expedient per investigar les "possibles irregularitats" que es van cometre, ha indicat Adrover.

Les mesures cautelars estan en marxa des d'ahir, de manera que aquestes dues persones ja estan "excloses d'X0, és a dir, del torn de coordinació". Ara, la persona que instrueixi el cas i investigui detalladament els fets determinarà si suposen una infracció lleu, greu o molt greu. El cap de Policia Local de Palma, José Luis Carque, ha especificat que en el cas que fos lleu, les persones estarien suspeses de feina i sou durant menys de cinc dies; de cinc dies a tres mesos en cas que sigui greu i de més de tres mesos si la sanció és molt greu.

A banda d'això, el cap de la Policia Local ja ha posat les corresponents propostes de sanció a les tres persones alienes al quarter que van acudir al sopar i van incomplir la normativa sanitària per saltar-se el toc de queda. La regidora ha insistit que acudir a un sopar de jubilació "no és una causa justificada per botar-te l'estat d'alarma", però s'ha negat a "donar dades confidencials, perquè estaria incomplint la llei", i s'ha limitat a dir que eren "persones externes". Quant a les informacions que van publicar diversos mitjans locals que deien que aquests assistents tenien una ordre d'allunyament del quarter, Adrover ho ha negat. "Que sapiguem, no hi ha ningú que tingui una ordre d'allunyament. Qualsevol persona amb una raó justificada pot entrar al quarter", ha defensat.

"No va haver-hi cap festa"

La regidora ha detallat que, a partir de la investigació que ha fet l'Ajuntament, han pogut comprovar que "l'horari de descans del torn és a les 22 h", moment en què els agents sopen. Sigui com sigui, "no va haver-hi cap festa" i en aquell sopar era diferent dels de la resta de dies en "el tipus de menjar i que van entrar persones externes", ha assenyalat l'edil. De fet, "li van fer regals al company que es jubila", atès que dimarts 13 d'abril "era el seu darrer torn". Ara, gaudirà de "les vacances i lliurances que tenia acumulades" i el juny es farà efectiva la jubilació.

A més, Adrover ha manifestat que no tenien "coneixement que hi hagués aquest acomiadament". "No ho vam autoritzar, i per això s'han pres aquestes mesures", ha afegit. De moment, però, "es respecta la presumpció d'innocència". En referència al fet que entre les persones externes del quarter hi havia agents expulsats del cos –informació difosa també pels mitjans locals–, la regidora ha aclarit que "no es poden fer judicis paral·lels" i que l'Ajuntament "aplica les resolucions judicials".

stats