Societat 03/06/2022

La Policia Local desmenteix que hi hagués alcohol dins el cotxe que va provocar l'accident

La regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, ha confirmat que el vehicle duia els senyals lluminosos encesos

2 min
La comissària de la Policia Local de Palma, Antònia Barceló, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover.

PalmaLa regidora de Seguretat Ciutadana i responsable de la Policia Local a Cort, Joana Adrover, ha desmentit que hi hagués una botella d'alcohol dins el cotxe que va provocar l'accident mortal al passeig de Sagrera la matinada de dimecres a dijous. Així ho ha assenyalat en resposta a preguntes dels mitjans en una roda de premsa aquest divendres. La hipòtesi de la botella d'alcohol prové de les afirmacions d'alguns testimonis oculars dels fets, que varen fer declaracions a IB3.

Per la seva banda, la comissària Antònia Barceló ha confirmat el recorregut que va fer el cotxe. "Provenia del carrer Antoni Maura i circulava pel passeig de Sagrera. Va ser quan va arribar al carrer Consolat que va perdre el control", ha apuntat. Un altre detall nou que ha aportat l'agent és que "les condicions tècniques del vehicle eren les correctes" i que el cotxe era "d'adquisició recent".

En aquest sentit, ha declarat que "el vehicle no va modificar la trajectòria" arran de l'impacte, sinó que "va envair la zona de vianants i va impactar, a part d'atropellar les víctimes, en el mobiliari urbà de la zona". Això, i la reconstrucció de l'escenari, permetrà aclarir què va provocar l'accident. De la primera anàlisi dels fets també "es desprèn, encara que no és definitiu, que les víctimes podrien anar caminant". Per altra banda, Barceló també ha confirmat que "no hi havia cap botella d'alcohol a l'interior del vehicle".

Sobre això, Adrover ha detallat que "els policies que presten aquest servei normalment duen una botella blava corporativa amb la seva aigua". Així, aquesta seria l'única botella que es podria haver vist dins el vehicle. Sigui com sigui, ha reiterat, "les imatges que s'han vist i els testimonis que s'han anat recollint i contrastant" demostren que "no hi havia cap botella d'alcohol".

Testimonis que es contradiuen

Quant als testimonis que contradiuen aquest aspecte, la regidora ha opinat que en moments com aquests hi ha persones que veuen els fets de manera "diferent" o que fins i tot "no diuen la veritat". A més, ha assenyalat que "normalment en els cotxes policials hi ha botelles d'alcohol i drogues, que formen part de la feina diària i de requisar tot aquest material", però "aquest no era el cas".

En qualsevol cas, tant la regidora com la comissària han descartat avançar cap hipòtesi del que va passar perquè "seria entorpir la investigació". Una de les qüestions clau en aquest sentit és la velocitat a la qual anava el cotxe, davant la qual Adrover ha apuntat que encara no tenen "un número que ho indiqui". "S'estan fent tots els estudis pertinents, amb el mobiliari impactat, per determinar la velocitat a la qual anava", ha afegit. Al mateix temps, s'estan analitzant totes les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat dels voltants.

La situació dels policies

Pel que fa als policies implicats en l'accident, la regidora de la Policia Local ha manifestat que "estan afectats", però no ha revelat cap detall del seu estat de salut "per la confidencialitat". De moment, es mantenen en actiu, encara que "avui vespre no han fet feina". Concretament, sobre l'agent que conduïa, ha recordat que era "experimentat" i que "ha estat condecorat"; mentre que sobre la policia de pràctiques que l'acompanyava ha especificat que feia sis mesos que les havia començades i que ja estava a punt d'acabar-les.

stats