La Policia intentà intervenir el registre de telefonades de l'agència Efe pel cas Cursach

Sol·licitaren al jutge Florit les dades telefòniques de la seu de l'agència a Palma i d'una redactora

La Policia Nacional va requerir al jutge del cas Cursach que sol·licitàs a les companyies telefòniques els registres de les telefonades durant un any dels telèfons de la seu de l'agència Efe a Palma i d'una redactora per investigar la filtració d'un informe de la instrucció.

Segons ha informat Efe, els investigadors també varen demanar al jutge Miquel Florit que emetés una ordre per exigir a l'agència Efe que lliuràs als agents l'informe policial sobre l'activitat econòmica del grup de societats de Cursach.

Aquesta ordre, a la qual ha tingut accés Efe, va ser emesa i executada el passat 17 d'octubre per dos agents que es varen personar a la seu de l'agència a Palma. En el marc d'aquesta recerca judicial, relativa a revelació de secrets, el jutge Florit també va ordenar el passat 11 de desembre la confiscació dels telèfons mòbils de dos periodistes de 'Diario de Mallorca' i d'Europa Press, que varen presentar una querella contra el magistrat.

L'ofici policial, del 17 d'octubre, exposa que els agents que investiguen "un seguit de presumptes filtracions" en el cas Cursach es dirigiren a la seu de l'agència Efe arran d'una notícia publicada el 5 de juliol, que els havia cridat l'atenció perquè contenia detalls diferents als que havia publicat el mateix dia Europea Press sobre el mateix informe.

Els investigadors es varen personar el 16 d'octubre a la delegació d'Efe, on se'ls va confirmar que l'agència havia elaborat la seva informació a partir de l'informe policial i que col·laboraria amb els agents amb assessorament del gabinet jurídic i sempre que el document es requerís mitjançant ordre judicial. Un dia després, segons relaten els policies en la seva sol·licitud al jutge Florit, la redactora que havia elaborat la notícia va ratificar el plantejament del responsable de la delegació i va complir l'ordre judicial.

Aquesta ordre va ser sol·licitada a l'instructor juntament amb la petició que ordenàs a dues companyies telefòniques el lliurament dels llistats de "telefonades emeses i rebudes, així com dels posicionaments dels telèfons i restes de dades associades al telèfon" de la redactora. Varen demanar també la relació de totes les comunicacions a través la centraleta de la delegació d'Efe a les Balears.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF