El cap de la policia espanyola acusat de forçar la contramanifestació feixista

Des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca assenyalen Antonio Jarabo de la Peña, de desobeir la nova delegada del govern espanyol, Rosario Sánchez

Des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca acusen al cap de la policia espanyola, Antonio Jarabo de la Peña, de desobeir a la nova delegada del govern espanyol, Rosario Sánchez, i forçar una desfilada de contramanifestants feixistes a tocar de la concentració convocada divendres, per la recepció del borbó Felip VI, amb el risc d'incidents que això suposava.

Antonio Jarabo de la Peña en l'acte de presa del càrrec de dia 25 de gener de 2012 fou apadrinat -fet insòlit fins aleshores- pel president del Govern Balear, José Ramón Bauzá, i per qui era aleshores el conseller d'Interior, José M. Rodríguez. En tots aquests anys Jarabo de la Peña ha demostrat que no és un policia neutral, sinó que està vinculat al cercle de confiança de l'exministre del PP, Fernández Díaz.

Tot i que des de la delegació de govern havien assegurat als mitjans de comunicació que s'havien pres mesures per evitar el contacte entre els dos grups de manifestants. La policia va fer circular els espanyolistes que arribaven i se n'anaven per un passadís a tocar de la concentració sobiranista, separats per una barrera. Això va donar lloc a tot tipus d'amenaces, insults i provocacions constants dels feixistes.

Denuncien també que encara que havíem rebut la conformitat de delegació per situar-se al carrer Palau Reial, confluència amb la placeta de la Seu, els agents a les ordres de Jarabo de la Peña van permetre els contra manifestants ocupar el tram del carrer davant la Seu. Així mateix a ells se'ls va permetre traspassar la barrera i acostar-se amb actitud provocativa a la concentració de l'ASM, mentre que als membres de l'ASM, se'ls va prohibir taxativament sortir del recinte sota pena de ser identificats i denunciats, tot i estar situats més enfora.

Des de ASM volen fer arribar seva solidaritat als professionals d'IB3, que no van poder fer la seva feina pels atacs i coaccions dels espanyolistes, i expressen la seva gratitud a les persones que, en un acte de valentia, de civisme i de reivindicació democràtica, van venir a reclamar la llibertat dels presos i exiliats, el dret a decidir i la devolució de Marivent als mallorquins.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF