Societat 11/01/2020

Podem demana al Govern que denunciï davant Europa els crims relacionats amb la Guerra Civil i la dictadura

La formació morada recorda que a Balears hi ha més de 3.000 persones assassinades pel feixisme

Ara Balears
1 min
Reunió del Consell Ciutadà Autonòmic de Podemos Illes Balears

PalmaEl Consell Ciutadà Autonòmic de Podem Illes Balears ha decidit aquest dissabte instar el Govern de la Comunitat Autònoma que estudiï dur davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans els crims relacionats amb la Guerra Civil i la dictadura. La formació morada recorda en un comunicat de premsa que a les Illes Balears hi ha més de 3.000 persones assassinades pels feixistes en el període de la Guerra Civil i la repressió franquista que estan ocultes a les fosses.

Podem també demana al govern espanyol que derogui o modifiqui la Llei d'amnistia de 1977 per tal de garantir la tasca d'aportar veritat, justícia i reparació a les víctimes del feixisme. Aquesta llei, segons la formació morada, impedeix investigar els crims relacionats amb la Guerra Civil i la dictadura i actuar contra els responsables.

Podem lamenta que les denúncies quan arriben a la Fiscalia són arxivades pels fiscals, en base, assenyala, que principalment són arguments que venen d'aquesta llei preconstitucional com la Llei d'amnistia de 1977.

A més, Podem remarca que Espanya ha rebut recomanacions i exigències de derogació o modificació per part del Comitè de Drets Humans de l'ONU, del Comitè contra la Tortura de l'ONU, del Grup de Treball sobre Desaparicions Forçades de l'ONU, de l'Alt Comissionat de l'ONU pels Drets Humans, del Relator especial de l'ONU per la promoció de la veritat, justícia, reparació i garantia de no repetició, i organitzacions com Human Rights Watch i Amnistia Internacional.

stats