Podem acusa el Govern de prendre una decisió "unilateral" en l'ampliació dels hotels un 15%

El BOIB va publicar dissabte la resolució de la Conselleria de Turisme amb la qual s'incrementa la capacitat d'edificació permesa

Podem Mallorca ha acusat la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball de prendre una "decisió unilateral" per permetre ampliar els hotels fins a un 15%. La coordinadora del partit a l'illa, Aurora Ribot, ha declarat aquest diumenge que la mesura "no forma part del canvi de model turístic que necessitam".

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) va publicar dissabte la resolució de la Conselleria amb la qual "s'apuja al 15% el percentatge màxim permès d'increment de superfície edificada i d'ocupació" dels hotels. Cal recordar que aquesta és una de les mesures urgents i extraordinàries preses pel Govern per a l'impuls de l'activitat econòmica de les Illes.

"L'augment del 15% no forma part del canvi de model turístic que necessitam i no és la manera més efectiva d'encaminar la recuperació econòmica", ha criticat Ribot. La membre del partit morat ha qualificat la decisió d'"irrespectuosa amb la realitat de l'illa, a més d'injusta, perquè Mallorca és l'única illa que no ha pogut decidir".

El Pacte acorda reduir d'un 15% a un 10% l'ampliació dels hotels del decret de reactivació econòmica

En aquest sentit, la coordinadora de Podem a Mallorca ha criticat el retard del Govern en el traspàs de les competències en ordenació turística a l'executiu insular i ha reivindicat que "és hora que el Govern traspassi les competències en ordenació turística al Consell, l'autoritat competent que millor coneix la realitat de les Illes".

Segons Ribot, el Govern "és reticent a traspassar les competències en ordenació turística", una qüestió que el partit fa anys que demana i que varen incloure en els Acords de Raixa. "Vol eludir el debat públic en el si del Consell", ha afirmat referint-se al Govern, motiu pel qual "pot ser que la decisió es prengui de manera unilateral des del Govern i sense tenir en compte la realitat insular de Mallorca".

"La gent necessita seguretat"

Ara, ha assenyalat la coordinadora del partit, "la gent necessita seguretat", com ara "una feina digna, educació i sanitat de qualitat", en definitiva, "polítiques públiques que posin els drets socials al centre". I "l'ampliació dels hotels no camina cap a aquesta direcció", ha afirmat.

"Hem d'apostar per altres sectors generadors de llocs de feina com el sector primari, el tecnològic o la transició energètica per tal de reconstruir la nostra maltractada economia. El nostre model econòmic no pot ser tot aquell model fràgil que només depèn de factors externs, com el turisme", ha reclamat.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF