Societat 02/03/2020

'Som poble. Som feministes', el lema que emmarca les activitats del 8-M

El Consell de Mallorca ha presentat el programa, que inclou activitats que es duran a terme al llarg d'aquesta setmana i la setmana que ve amb motiu del Dia internacional de la dona

Ara Balears
2 min
La consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach durant la presentació.

PalmaEl Consell de Mallorca ha presentat aquest dilluns els diferents actes i activitats que es duran a terme al llarg d'aquesta setmana i la que setmana que ve amb motiu del Dia internacional de la dona. Sota el lema 'Som Poble. Som feministes', la consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, han explicat la programació, que inclou tant activitats institucionals com esdeveniments participatius.

Suárez ha assegurat que volen contribuir a la construcció de pobles feministes "des del carrer, la plaça, el mercat o el barri, que és allà on es teixeixen les relacions del dia a dia". A més, ha remarcat que no podem dir que "volem una Mallorca feminista i igualitària si no treballem en el territori que ens envolta".

Amb aquesta idea de lluitar contra el masclisme i les desigualtats en tots els àmbits, els dies 13 i 14 de març es duran a terme les primeres Jornades de Municipalisme Feminisme, en les quals participaran ponents d’àmbits com l’economia, l’urbanisme o l’oci i la cultura i representants d’associacions i col·lectius feministes de Mallorca.

Rosa Cursach ha explicat que es tracta d'unes jornades "pensades des de les polítiques de proximitat" i ha dit que "únicament tenint pobles feministes tindrem pobles lliures de violències masclistes". Habitualment aquestes iniciatives es duen a terme a grans ciutats, però el Consell les ha volgut traslladar a l’àmbit municipal i insular.

Activitats per commemorar el Dia internacional de la dona

Dia 5 es durà a terme la presentació del còmic sobre Aurora Picornell, una biografia il·lustrada d’aquesta figura clau del republicanisme feminista i sindicalista. DEl dia 6 es penjarà la banderola reivindicativa amb el lema d’enguany, que s’ha distribuït a tots els ajuntaments de Mallorca, i es llegirà un manifest.

Dia 7 el Consell de Mallorca també participarà en la I Fira de Dones de Manacor. Tot i que dia 8 no hi haurà cap acte institucional, el Consell anima tothom a participar en els actes organitzats pel Moviment Feminista de Mallorca.

El Casal de les Dones, que depèn del Consell de Mallorca, també oferirà, durant aquesta setmana, tallers de sexualitat i contra la violència i unes jornades sobre producció cultural des del feminisme en col·laboració amb Casa Planas.

stats