El poblat palmesà de Son Banya tanca a causa del coronavirus

Els habitants d'un dels principals punts de venda de droga de les Balears han instal·lat una barrera on deixen clar que hi prohibeixen el pas a tota persona "aliena"

"Prohibit el pas a tota persona aliena al poblat. Coronavirus", es pot llegir en una senzilla barrera de fusta instal·lada a l'entrada del poblat barraquista palmesà de Son Banya. La crisi causada pel covid-19, que ja suma 1.000 casos detectats a les Balears, ha aturat l'economia fins a tal punt que ha obligat a tancar fins i tot un dels principals punts de venda de droga de l'Arxipèlag. Al costat de la barrera també hi han fet una pintada on es pot llegir "Abans la salut que els doblers". Els habitants del poblat, excepcionalment, han mostrat bona disposició perquè el fotògraf de l'ARA Balears els retratàs a la barrera. 

Deixant de banda la por que algú de fora del poblat hi dugui el coronavirus, cal dir que la restricció de moviments que ha comportat el decret de l'estat d'alarma ha dificultat l'accés dels que hi anaven a comprar droga. De fet, tot i els nombrosos controls que es fan a carrers i carreteres, la policia ja ha identificat algun comprador que, tot i el confinament obligatori, ha intentat accedir a Son Banya. Ara no tindrà sentit que ningú ho intenti: el poblat també ha penjat el cartell de tancat. 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF