Societat 07/11/2019

El 60% de la població de risc de Menorca no està vacunada contra el grip

Salut reconeix que el nombre actual de vacunes és insuficient

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaLa manca de vacunes contra el grip posa en perill la salut d'un 60% de la població de risc de Menorca. Segons ha explicat la coordinadora de vacunació de la Conselleria de Salut del Govern balear, Antònia Galmés, l'índex de persones en situació de risc que reben la dosi contra el grip a Menorca és inferior al 40%. A més, ha destacat que en el cas de Menorca, la xifra de vacunats "està per sota de la resta de territoris de l'Arxipèlag".

Tot i la situació actual, Galmés s'ha mostrat confiada en la campanya que el Govern balear va iniciar dimarts i que finalitzarà el 19 de desembre. "Hem repartit 9.000 dosis de vacunes per als col·lectius de risc a Menorca", ha explicat la consellera, tot i que admet que haurien de ser més els vacunats per lluitar contra aquesta patologia, "uns 20.000 aproximadament", ha sentenciat. A més, ha recordat que el grip a les Balears "arriba més tard del que és habitual en comparació amb altres comunitats autònomes, per la qual cosa assoleix la punta màxima els mesos de gener i febrer".

D'altra banda, demana que no es creï alarmisme, tot i que "és cert que es produeixen moltes defuncions com a conseqüència, directa o indirecta, del grip". Galmés ha recordat que habitualment aquesta malaltia "no és greu".

L'any passat a Menorca se'n varen vacunar 8.215 persones, 7.566 de les quals eren majors de 65 anys. Són el grup de risc més important juntament amb les dones embarassades, el personal sanitari, cuidadors, policia, bombers, protecció civil, educadors i persones amb factors de salut de vulnerabilitat.

stats