Societat 16/10/2021

Pluja i temps inestable a les Illes Balears

Miquel Bernis
1 min
Vuit torrents desbordats i 309 incidents per les fortes pluges a les Illes Balears.

Continuam en un context de temps estable, encara que vagin apareixent ruixades puntuals. Els pròxims set dies l’anticicló continuarà abraçant la Mediterrània occidental, mentre les borrasques més potents continuen apuntant cap a països com Grècia. Tot i això, el cap de setmana començarà amb un temps força insegur, i aquest dissabte descarregaran algunes ruixades puntuals i disperses a Menorca i al nord i l’est de Mallorca.

Precipitacions puntuals, però que allà on es facin presents poden arribar a deixar pluges mínimament destacables. Per a diumenge no és descartable alguna brusca a les Pitiüses, i dilluns pot tornar a ser un dia insegur, sobretot a Mallorca. Les ruixades que apareguin seran sempre puntuals i no deixaran acumulacions de pluja importants. A mitjan setmana que ve és quan farà més sol i quan el temps serà més estable, i en canvi, a partir de divendres podríem entrar en una altra fase de més variabilitat, sense que s’entrevegin possibilitats de pluges extenses o abundants. L’ambient dels pròxims dies continuarà sent bastant normal per a l’època; al voltant de dimecres pot haver-hi un estiuet molt breu que quedarà desdibuixat ràpidament a partir de divendres. És més probable un tram final de l’octubre càlid per a l’època que no una arribada prematura del fred. Aquest cap de setmana la situació marítima serà molt tranquil·la i el vent serà força feble, però a partir de dimecres començarà a deixar-se sentir una mica més.

El consell

Ben bé fins dimarts el vent serà escàs i la situació marítima, molt tranquil·la. La temperatura de la mar encara se situa al voltant dels 24 graus, de manera que per poc sol que faci els pròxims dies seran prou bons encara per anar a fer un bany a la platja.

Que no us sorprengui

La borrasca ‘Ianos’ que es formà a final de setembre de l’any passat a la mar Jònica ha estat considerada el primer autèntic huracà que hi hagi hagut a la Mediterrània. Ho diu un article publicat al butlletí de l’Associació Americana de Meteorologia.

La previsió meteorològica d'aquesta setmana
stats