La pluja deixa 45 incidents i obliga a desviar tres vols de Menorca a Mallorca

S'han endarrerit cinc aterratges a Maó per alerta de llamps, i a Palma i Eivissa s'espaiaran els vols fins a les 16 h

La nova jornada de tempesta a les Illes, després d'un agost de pluges intenses, ha provocat aquest dilluns 45 incidents a Mallorca. El temporal també ha obligat els aeroports de les Illes a regular el trànsit aeri.

Fins a tres aterratges programats a Maó han estat desviats a Palma per l'alerta de llamps i cinc més han arribat amb retard. A l'aeroport de Palma i d'Eivissa s'espaiaran els vols fins a les 16 h. Aquesta mesura de prevenció provocarà que tots els vols aniran endarrerits durant la resta de la jornada, segons informen des de l'aeroport de Son Sant Joan. 

Les conseqüències de les fortes pluges, que ja s'havien anunciat aquest matí amb l'alerta taronja a totes les Illes, s'han concentrat a Mallorca. Segons els serveis d'emergència 112, s'han registrat un total de 45 incidents al llarg del matí.

Entre aquests, hi ha onze cridades per obstacles a la calçada, vuit inundacions de la via pública, set inundacions d'establiments, tres avisos per la caiguda d'arbres, dos accidents de cotxe, una assistència a la carretera, un despreniment urbà i dues fugues a edificis.  

A Palma, les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí s'han senyalitzat, un cop més, amb bandera vermella i estaran tancades durant tot el dia per precaució, després que les pluges hagin provocat l'abocament d'aigües mixtes (pluvials i residuals) a l'estació impulsora del Baluard i al torrent Gros. 

Les xarxes socials també s'han fet ressò del temporal:

Segons les previsions de l'Agència Estatal de Meteorolgia (Aemet), durant el dia anirà baixant la probabilitat de pluja, tot i que no es descarta algun ruixat ocasional a l'horabaixa.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF