Més de 60 persones rescatades per les inundacions d'aquest matí

La pluja ha desbordat el torrent de l'Arboçar i ha obligat a tallar les carreteres de Pollença

La intensa pluja ha deixat Pollença incomunicada. Aquest divendres el desbordament del torrent de l' Arboçar ha obligat a tallar la carretera de  Ma-2200 Pollença-sa Pobla, del quilòmetre 42 al 52, que ha estat reoberta a les 11.30 h, segons informen des de l'112. Després d'hores on les vies estaven totalment intransitables, l'112 ha informat que ja s'han pogut reobrir totes les carreteres tallades per les inundacions.

Segons els serveis d'emergències, més de 60 persones han estat rescatades per la Guàrdia Civil durant el dia per les inundacions entre Alcúdia i Pollença.  Els bombers han explicat que treballen des de les 8 h al municipi de Pollença. Des de primera hora del matí no han aturat de rebre avisos de persones que, en alguns casos, tenen fins a un metre i mig d'aigua al seu habitatge.  La Guàrdia Civil també ha hagut d'intervenir per rescatar amb l'helicòpter persones que havien quedat sorpreses per la inundació.

Actualment, la carretera de Pollença a Alcúdia (Ma-2201) ja està oberta i la carretera de Lluc a Pollença (Ma-10) continua tancada.  

El temporal ha deixat impactants imatges i vídeos de les inundacions de la carretera de Pollença a Lluc i del torrent de Sant Jordi de Pollença. L'112 alerta a la conducció amb màxima precaució.

El servei d'emergència ha declarat també situació de prealerta a l'Albufera de Mallorca, concretament a la Marjal. Es preveu que el torrent de Sant Miquel es desbordi en les pròximes hores a causa de l'aigua que brolla de les Fonts Ufanes. 

També circulen per les xarxes imatges inusuals del torrent del Pont Romà de Pollença a vessar d'aigua:

Fins ara s'han registrat un total de 100 incidents a Mallorca a causa de les pluges. Pollença registra 27, Alcúdia 13 i sa Pobla 9. La majoria d'incidents (33) són per inundacions de baixos i inundacions de la via pública (27). El temporal ja va ocasionar aquest dijous diversos incidents a l'Arxipèlag, però tots de caràcter lleu. El més destacat fou el desbordament d'un torrent menor a Manacor, al camí de Bendrís. Al lloc del desbordament, hi acudiren els serveis de la Direcció General d'Emergències, els Bombers de Mallorca, la Policia Local de Manacor i voluntaris de Protecció Civil. Com a conseqüència del desbordament del torrent, està tancada al trànsit la Dt.-3321 des de dijous a les 22 h.  El final de l'autopista d'Inca havia estat tallat aquest matí per condicions meteorològiques adverses, però el Departament de Carreteres del Consell de Mallorca ja l'ha reobert. 

El centre territorial de les Balears de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) va informar que els majors registres de pluges acumulades fins a les 18 hores foren a Ciutadella amb 22 litres per metre quadrat, l'aeroport de Maó i Campos amb 21, es Mercadal amb 20, Portocolom amb 17, Sineu amb 14 i Llucmajor amb 13. També es registraren 12 l/m² a Escorca, 11 a Pollença, 11 també a Sant Antoni, 5 a Eivissa i 4 a Formentera.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF