La pluja no abandonarà les Balears fins dijous

El temps empitjorarà a principis de setmana

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu un inici de setmana amb una situació meteorològica complicada a les Balears. De fet, les pluges no abandonaran les Illes fins al pròxim dijous. El temps empitjorarà a tot l'Estat amb més neu, pluja i fenòmens costaners, sobretot al nord de la Península.

Per a dilluns s'espera l'arribada d'aire fred a la Península i les Balears, amb més humitat a partir de dimarts. Aquesta situació es veurà reforçada per l'arribada d'un front atlàntic bastant actiu.

La situació provocarà precipitacions abundants a la meitat nord peninsular, amb neu en cotes baixes, intervals de vent forts o molt forts al nord peninsular i a l'àrea Mediterrània, i temporal marítim al Cantàbric, que podria afectar zones de la Mediterrània en finalitzar l'episodi.

Les precipitacions seran molt persistents i ocasionalment fortes a l'extrem nord peninsular, molt probablement fins dijous 24 inclòs. En menor mesura es podran estendre a la resta de la meitat nord peninsular, al sud-est i a les Balears.

Les majors acumulacions s'esperen a l'àrea cantàbrica i al Pirineu occidental, on és probable que se superin els 150 litres per metre quadrat en àmplies zones. Aquestes precipitacions generaran nevades importants, que es produiran en cotes per sota de 400 metres al Cantàbric oriental i el nord-est peninsular.

El vent del nord-oest serà, a partir de dimecres, fort o amb intervals forts a les Balears, l'extrem nord i est peninsular. Això contribuirà a augmentar la sensació tèrmica de fred. 

A la Mediterrània s'espera mal estat de la mar en punts del litoral balear i català. La situació podria empitjorar a partir de dijous, sobretot a les Balears.

La millora de les condicions meteorològiques s'espera a partir de divendres 25.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF