Societat 21/12/2021

El ple de Cort aprova allargar fins al 15 de febrer el termini de l'exposició pública del PGOU

En primera instància, el PP, Vox i Ciutadans havien sol·licitat que es prolongàs fins al 28 de febrer

ARA Balears
1 min
Vista aèria de Palma.

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Palma ha acordat aquest dimarts prolongar el període d'informació pública del nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) fins al pròxim 15 de febrer, segons ha informat Europa Press. En primera instància, el PP, Vox i Ciutadans havien sol·licitat que el termini s'allargàs fins al 28 de febrer.

El Consistori ha fet un ple extraordinari a petició dels regidors de PP, Cs i Vox per abordar diverses qüestions amb relació al PGOU. La proposta dels grups era acordar que el termini per a la presentació d'al·legacions al projecte de Revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de Palma finalitzàs el 28 de febrer.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha defensat la transacció perquè el termini es prolongui, encara que fins al 15 de febrer. Truyol ha argumentat que des de l'aprovació inicial no poden passar més dos anys fins a l'aprovació definitiva i que aquesta va més enllà de l'anàlisi de les al·legacions.

La regidora ha ressaltat l'esforç de l'Ajuntament per acostar una norma tan important com el nou PGOU a la ciutadania amb eines com el visor, que no és un requisit de la informació pública. "No hi ha pressa, però la tramitació ha de continuar i també té terminis, que han de ser tan amplis com sigui possible quant a participació, però cal ser rigorosos amb els terminis administratius", ha afegit Truyol.

Per altra banda, l'oposició ha criticat "per electoralista" la intenció de l'equip de govern d'aprovar el PGOU abans de les pròximes eleccions. Durant el ple, diferents regidors han comparegut per explicar diverses qüestions o respondre preguntes orals amb relació al PGOU.

stats