Societat 14/10/2021

El ple del Consell de Mallorca rebutja l'ampliació de Son Sant Joan

El projecte d'Aena "xoca frontalment" amb els objectius de l'Agenda 2030 i amb les declaracions d'emergència climàtica del Parlament i el Consell

ARA Balears
1 min
Imatge d'uns dels primers passatgers de la Península que han passat el control sanitari a l'Aeroport de Palma.

PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous una moció presentada conjuntament per Unides Podem, MÉS i el PSIB per rebutjar el projecte d'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan. Durant la sessió, la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient de la institució insular, Aurora Ribot, ha defensat que el projecte d'Aena "xoca frontalment" amb els objectius de l'Agenda 2030 i amb les declaracions d'emergència climàtica del Parlament i el mateix Consell.

Ribot ha argumentat que l'acció pel clima no pot esperar i que Mallorca "no pot suportar més pressió", i ha reclamat racionalitzar l'activitat turística. També ha recordat la importància d'impulsar la diversificació de l'economia illenca i "promocionar una transformació i cercar un turisme menys massiu i de més qualitat".

En aquest sentit, la vicepresidenta ha especificat que es necessita un turisme que tingui un impacte menor al territori, que aporti major riquesa a tots els sectors de les Illes, no només a les grans empreses, i que no impliqui alts índexs de precarietat laboral.

La moció aprovada insta a rebutjar "qualsevol pla d'ampliació de l'aeroport i les obres de reordenació encaminades a un increment de la seva capacitat operativa". A més, el ple del Consell reclama al govern espanyol i a Aena que el Document de Regulació Aeroportuària (DORA) tingui l'acord de les institucions de les Balears i se sotmeti a l'avaluació ambiental.

stats