Els veïns del bloc 8 de Corea tenen fins dimecres per abandonar l'edifici

L'Ajuntament de Palma ha explicat que l'edifici ha estat declarat en estat de ruïna i, per tant, no hi ha més solució que desallotjar-lo

L'Ajuntament de Palma ha donat un termini màxim de cinc dies hàbils perquè les famílies que ocupen el bloc 8 de Corea el desallotgin abans de dimecres de la setmana que ve. El regidor d'Urbanisme, José Hila, ha assegurat que l'edifici ha estat declarat en estat de ruïna i que l'Ajuntament no pot posar les famílies en perill.

Els veïns de Corea han assistit avui al ple ordinari de l'Ajuntament per demanar al batle, Antoni Noguera, una solució i una alternativa al desallotjament. Asseguren que queden molts pisos buits al barri, propietat tant de l'Ibavi com del Patronat de l'Habitatge. 

El regidor Hila però ho ha desmentit i ha assegurat que ara mateix no hi ha habitatges disponibles a Corea. No obstant això, ha explicat que el Patronat està reformant alguns dels pisos dels blocs de Corea però poder-los posar en un futur a la disposició dels veïns.

L'Ajuntament de Palma va informar aquesta setmana que l'arquitecte municipal havia declarat el bloc en estat de ruïna. Tot i això, encara no hi ha una data de desallotjament fixada. Però, mentrestant, la inquietud dels veïns del barri va en augment i des d'Urbanisme ja els han advertit que tenen fins dimecres per abandonar el bloc 8. 

Els veïns asseguren que queden encara 12 famílies en aquest bloc, la majoria de les quals l'ocupen de manera il·legal des de fa poc més de mig any. Es queixen perquè diuen que l'Ajuntament no els ha ofert cap més alternativa que anar a algun dels refugis municipals i que ells no hi volen anar. 

José Carlos Rodríguez, un dels veïns afectats, ha declarat que volen pagar un lloguer social perquè "no volen viure de franc". Afirma que els residents del Camp Redó no es dediquen al narcotràfic, sinó que són famílies treballadores, moltes de les quals, segons explica, pateixen problemes de salut. 

És per aquest motiu que Rodríguez ha demanat un pis de lloguer "al codi postal 07010" per a tots els veïns de Corea. 

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF