Societat 17/06/2021

El ple de Cort aprova un nou acord per desmantellar Son Banya abans de 2023

Tots els partits municipals han donat suport a la iniciativa per desallotjar les 300 persones que encara viuen al poblat xabolista

1 min
El poblat de Son Banya, a Palma

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat per unanimitat un nou acord per acabar de desmantellar el poblat xabolista de Son Banya abans de 2023. També ha valorat positivament la iniciativa l'Associació Gaocalo Nova Esperança, que representa la comunitat gitana de Mallorca. Al poblat encara hi viuen 300 persones, 148 de les quals són menors, segons ha informat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social de Cort, Antoni Noguera.

El nou acord reemplaça l'anterior, que es va aprovar el 2018, i preveu novetats, com ara la modificació del reglament d'ajudes amb l'objectiu d'oferir fins a 15.000 euros per rehabilitar un habitatge. També s'ha eliminat el límit màxim de cinc anys perquè les famílies desallotjades continuïn rebent les ajudes previstes, sempre que la seva situació de vulnerabilitat es mantingui, per afavorir la integració dels afectats.

Es manté l'exclusió de les barriades de Son Gotleu, la Soledat, Verge de Lluc i el Camp Redó perquè els habitants del poblat s'hi estableixin. Noguera ha explicat que representants de tres famílies del poblat faran un seguiment dels acords, i seran les darreres que abandonaran Son Banya.

El tinent de batle no ha volgut avançar quan tornarà a començar el desmantellament del poblat i l'esbucament de les xaboles, i s'ha limitat a dir que el procés s'iniciarà quan quedin una trentena de cases.

stats