Societat 03/04/2018

Protesta davant la Delegació d'Hisenda contra els paradisos fiscals

La Plataforma contra els Tractats de Comerç i Inversió (TCI) de Mallorca s'ha unit a les manifestacions de diferents organitzacions de tot el planeta en el segon aniversari del la filtració dels papers de Panamà

Juanmi Mas
1 min
Una vintena de persones s'han concentrat davant la Delegació d'Hisenda

PalmaSota el lema 'Els seus paradisos, els nostres inferns', la Plataforma contra els Tractats de Comerç i Inversió (TCI) formada per més de 30 col·lectius i entitats de Mallorca, ha convocat aquest dimarts una fotoacció davant la Delegació d'Hisenda de Palma. Des de fa tres anys, fa feina per donar a conèixer els perills lligats als tractats internacionals de comerç i inversions i sensibilitzar-ne la ciutadania, perquè situen els interessos dels mercats per sobre dels de les persones.

Segons el mateix Fons Monetari Internacional (FMI), els paradisos fiscals amaguen 75 bilions de dòlars sense cap control legal. La portaveu de la Plataforma contra els Tractats de Comerç i Inversió de Mallorca, Joana Maria Perelló, ha comentat que "aquests doblers que controlen els governs dels estats i que alhora, controlen les lleis, acaben sempre marxant a les multinacionals en detriment dels serveis públics, com la sanitat pública, l'educació o els serveis socials, que són els que s'han d'afavorir".

D'aquesta manera, totes les organitzacions contra els paradisos fiscals s'han unit a les manifestacions de diferents organitzacions de tot el planeta en el segon aniversari de la filtració dels papers de Panamà.

stats