Societat 22/09/2021

La plataforma Recuperem Palma es manifestarà per rebutjar les limitacions al trànsit de Cort

L'entitat critica que Cort vulgui establir una zona de baixes emissions i nous ACIRE a la ciutat

ARA Balears
2 min
Cotxes circulant per un carrer de Palma.

PalmaLa plataforma Recuperem Palma, que aglutina la Federació de Veïns de la Ciutat i les principals patronals del comerç, com ara Pimeco Afedeco, Restauració CAEB, entre d'altres, ha anunciat mobilitzacions per rebutjar el projecte Palma Camina de l'Ajuntament de Palma. La iniciativa pretén establir limitacions al trànsit en benefici dels vianants i els residents, com ara una zona de baixes emissions i nous ACIRE, com el que es vol establir al carrer de Bonaire.

"L'ACIRE només hauria d'existir en casos molt justificats", ha dit l'entitat crítica amb Cort aquest dimecres en un comunicat. "L'Ajuntament està reservant el centre com si fos una urbanització privada per a ús i gaudi d'uns pocs, que són els residents", segons ha afegit la plataforma, de la qual també són membres la Confederació del Comerç, l'associació Mercat de Pere Garau i Restaurants, Bars i Cafeteries de Mallorca. "El centre es manté amb els impostos de tothom", han afegit a la nota.

La plataforma ha afirmat que el govern municipal vol utilitzar la creació de zones de baixes emissions a Palma per "projectar canvis radicals emmascarats" en la reducció de CO2 que estableix la normativa europea i estatal. "Que no ens enganin més. Estam farts, cansats, esgotats, tristos i decebuts", ha explicat, i ha afegint que "darrere nosaltres hi ha moltes famílies, i que el seu pa depèn de les decisions municipals".

També han criticat que el projecte de l'Ajuntament suposa una "ruïna" per als comerços, i que no ha estat consensuat amb els veïns, els comerciants i els restauradors. Consideren que les restriccions al trànsit afavorirà que els clients comprin als centres comercials de l'extraradi i que es converteixen carrers en zones per a vianants sense tenir "clar" un projecte. Per tot això, la plataforma ha reclamat fer una reunió amb el batle, José Hila, per dialogar i "arribar a acords".

stats