Societat 19/03/2021

La Plataforma per la Democràcia reclama mesures per frenar l'augment del feixisme a Mallorca

Demanen també un canvi econòmic i que s'aposti per un model més equilibrat, que no generi tantes desigualtats i precarietat laboral

ARA Balears
2 min
Presentació del manifest de la Plataforma per la Democràcia

PalmaLa Plataforma per la Democràcia, integrada per entitats socials, culturals, mediambientals, feministes, fundacions i sindicats de les Illes Balears, ha alertat l'increment del feixisme que ha provocat la pandèmia i la crisi social i econòmica i ha reclamat a les institucions i als illencs que reaccionin i frenin els discursos d'odi. Aquest divendres la plataforma ha presentat un manifest en què, a més de denunciar la situació actual, han anunciat una sèrie d'accions que tenen previst dur a terme en els pròxims mesos.

En el manifest, la plataforma ha assegurat que a les Illes Balears els discursos d'odi s'han normalitzat amb la presència de l'extrema dreta en les institucions públiques, en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials. A més, han remarcat que aquests discursos apunten sempre als més vulnerables com els grans culpables de la situació economicosocial, i menyspreen el feminisme i la defensa dels drets lingüístics, entre d'altres.

Plataforma per la Democràcia ha criticat també que les ajudes quer han arribat per pal·liar els efectes de la pandèmia "ajuden sempre als mateixos" i han remarcat la necessitat d'un canvi de model econòmic on s'aposti més pel sector públic davant la "lògica capitalista de l'especulació i el guany econòmic actual". En el manifest han assegurat que la crisi econòmica actual requereix l'aposta per un sistema econòmic més equilibrat que no depengui dels factors externs ni generi tantes desigualtats i precarietat laboral.

Carlos Martín, coportaveu de la Plataforma, ha defensat que "és necessari que els ciutadans es manifestin davant la possibilitat que el discurs de l'odi i la xenofòbia s'imposi perquè la societat està paralitzada". En l'acte de presentació del manifest, la Plataforma ha informat que el pròxim 30 de març faran una conferència sobre mitjans de comunicació i feixisme.

stats