Societat 17/12/2018

La plataforma Refugees Welcome firma la seva primera convivència a les Balears

Una família resident a Mallorca ha estat la primera a acollir un refugiat sol·licitant d'asil a les Illes

T. C.
2 min
Imatge d'arxiu del rescat dels refugiats

PalmaLa plataforma Refugees Welcome, que treballa a les Balears des del mes de juliol, ha firmat la seva primera convivència a les Illes. El passat dissabte es va dur a terme el primer acord. D'aquesta manera, una família resident a Mallorca ha obert les portes de casa seva per donar asil a un refugiat.

Aquesta plataforma sense ànim de lucre, que va ser constituïda a Alemanya l'any 2016, ja s’ha posat en marxa a les Illes per tal de trobar famílies d’acollida que puguin oferir un espai de casa seva a refugiats. Les activitats de l'associació tenen un caràcter local i, en l'actualitat, les seves accions es desenvolupen a les províncies de Barcelona, Madrid, València i les Illes Balears.

En la presentació d'aquest dilluns de la delegació de Refugees Welcome a les Balears, la coordinadora de Comunicació de la plataforma a les Illes, Patricia Picazo, ha exposat que "el nostre objectiu és posar en contacte persones que volen ajudar els refugiats obrint-los la seva llar i assistint durant tota la convivència perquè aquesta sigui al més enriquidora possible". Picazo ha manifestat que "acollir una persona sol·licitant d'asil suposa molt més que cedir un espai, significa col·laborar en la seva integració com a ciutadà i ajudar-lo a fer el primer pas en la seva nova vida".

Per la seva banda, el coordinador de Refugees Welcome a les Balears, Carlos Martín, ha destacat la importància de la seva tasca "perquè per a les persones refugiades, formar part d'una llar compartida és un moment decisiu en el camí cap a la plena autonomia. Viure amb gent local és la millor manera de formar part d'una comunitat i d'aprendre ràpidament el context social i cultural del país d'acolliment".

En la presentació de la plataforma a Palma, els dos coordinadors han explicat la metodologia de treball rigorosa que es basa en una sèrie de passos que van des del registre en la plataforma fins a la conclusió de la cohabitació. "Tot el procés és seguit, supervisat i facilitat pels nostres equips locals. La nostra metodologia d'actuació involucra famílies, refugiats i treballadors socials de les associacions amb les quals col·laboram", ha declarat Martín.

En la mateixa línia, Picazo ha conclòs l'acte afirmant que "volem promoure un canvi cultural i un nou model de benvinguda. L'hospitalitat horitzontal és la millor manera de facilitar la inclusió de les persones refugiades i ajuda més que qualsevol altra mesura a superar les vulnerabilitats".

stats