Societat 02/03/2019

El Pla estratègic de coeducació inclourà educació sexual

M. F.
1 min
Cursach, directora de l’IBDona, critica que la dreta defensi que només es parli de sexe a casa.

Palma“La dreta sempre ha considerat que la sexualitat era un tema que només podien tractar les famílies. No es podia tocar des de l’àmbit educatiu”, assenyala la directora d l’IBDona, Rosa Cursach. El Pla estratègic de coeducació ha d’incloure l’educació afectivosexual, perquè s’ha d’implementar en els centres educatius, segons explica.

L’estudi que es va presentar el mes de febrer sobre la percepció de la violència de gènere entre els adolescents deixava clar que les al·lotes i els al·lots que tenien eines en coeducació podien entendre millor si allò que vivien en les seves relacions era un abús o no.

L’aposta no és només dels centres educatius, sinó que, segons la directora de l’IBDona, tota la comunitat educativa s’ha d’implicar en el compromís de fer arribar la informació als menors i adolescents sobre com s’han de viure una sexualitat i una afectivitat sense masclisme i sense rebre cap tipus d’agressió.

Xarxes socials

Rosa Cursach ha expressat la seva preocupació pel tema de les xarxes socials, perquè moltes vegades els al·lots i les al·lotes no són conscients de com és de perjudicial per a ells i elles un ús sense consciència de les diferents plataformes que hi ha a internet per compartir fotografies, vídeos i missatges, que no sempre arriben a les persones a les quals anaven destinats.

stats