255 dimonis i 187 quilos de pirotècnia: els ingredients del correfoc de Sant Sebastià

Palma celebrarà aquest diumenge l'esdeveniment que finalitzarà les festes patronals

El correfoc que tindrà lloc a Palma aquest diumenge comptarà amb set colles i 255 dimonis, 170 membres de batucada, 43 persones de suport i tres bèsties de foc. Es faran servir, a més, 187 quilos de pirotècnia que cremaran 6.800 artificis. El pressupost total de l'esdeveniment és de 22.000 euros, segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana i portaveu de Cort, Alberto Jarabo.

La celebració, que posarà el punt final a les festes de Sant Sebastià, començarà a les 19 h al pont de la Riera, al passeig de Mallorca, mentre que l'encesa de les bèsties de foc es farà a la plaça del rei Joan Carles I. A les 18 h, però, a la plaça del Mercat hi haurà una actuació dels castellers de Mallorca.

Les colles de dimonis que hi participaran seran els Endimoniats de Palma, Dimonis de Son Sardina, Enfocats, Kinfumfà Dimonis, Es Cau des Boc Negre, Trabucats, Realment Cremats i Òliba de la Real i Drac de Sant Jordi. Pel que fa a les bèsties de foc, aquestes seran tres: Drac i Guardians de Sant Jordi, l'Òliba de la Real (de la colla de dimonis Realment Cremats) i el Drac de na Coca de l'Ajuntament de Palma.

A partir de les 17 h de diumenge, el passeig Marítim amb l'avinguda de l'Argentina, l'avinguda de Portugal amb el passeig de Mallorca i l'avinguda de Portugal amb l'avinguda de Roma estaran tancats.

Mesures de seguretat

L'Ajuntament de Palma ha recordat que durant el correfoc està totalment prohibit emprar pirotècnia particular que no estigui controlada per l'organització. Es recomana vestir roba de cotó, calçons i màniga llargs, calçat adequat, capell o mocador al cap i taps a les orelles i ulleres per protegir els ulls de les espires. A més, en un comunicat, Cort adverteix que els vidres de les ulleres i les càmeres es poden fer malbé amb les espires.

Així mateix, estarà prohibit llançar aigua, recollir o manipular artefactes pirotècnics i fumar o encendre focs a prop dels contenidors de material pirotècnic. També cal evitar que els infants i els discapacitats se situïn a les zones més exposades a l'activitat pirotècnica.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF