"Cada vegada hi ha menys parets verges, en aquesta ciutat"

ARCA reclama que la Regidoria de Cultura de Palma es faci càrrec en exclusiva de l'eliminació de les pintades vandàliques

L'entitat  patrimonialista  ARCA ha presentat aquest dimecres una nova campanya sota el nom 'No pintades vandàliques'. Segons l'escriptora Rosa  Planas , és un problema que ha anat augmentant aquests darrers quatre anys: "Cada vegada hi ha menys parets verges, en aquesta ciutat". És una denúncia que  ARCA  ha fet al llarg d'aquesta passada legislatura i que a partir d'ara farà encara amb més contundència, segons ha declarat la seva portaveu, Àngels  Fermoselle .

ARCA reclama que la responsabilitat d' eliminar els  grafits  sigui només d'un "únic departament", ha assenyalat  Fermoselle , qui ha declarat que no té cap preferència per cap partit ni cap persona, però que creu que s'ha de centralitzar la gestió. Alhora, s'ha mostrat optimista, tot i que continua denunciant que fins ara no  hi ha hagut  voluntat política per resoldre aquest tema i que no s'ha aplicat el pla que es va aprovar fa dos anys a Cort.

Que sigui Cultura la responsable de posar fi a les pintades vandàliques és una de les propostes que presenta l'entitat. Les altres són estudiar com s'actua en aquest sentit en altres ciutats, com  Berlín , Madrid, Roma o  París . En concret, aquesta darrera aplica el sistema de "pintada feta, pintada esborrada", asseguren, una manera d'actuar que ARCA considera adient per evitar l'efecte contagi i reduir l'egolatria del qui ha fet la  pintada . Crear espais per a creació d'art urbà als parcs i establir plans de foment del civisme sobretot als centres escolars serien altres mesures que l'entitat  patrimonialista  manté que s'han de posar en marxa. Alhora manifesten la necessitat que l'ajuntament es faci càrrec de la desaparició de les pintades vandàliques en edificis públics i particulars.

ARCA recollirà signatures de suport, farà fotografies amb persones reconegudes i anònimes davant pintades amb un cartell que denuncia aquests fets i ho distribuirà per xarxes. També demanarà reunions amb els nous responsables polítics una vegada hagin assumit el càrrec.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF