Societat 06/01/2020

La infanta Pilar de Borbó, ingressada a la Ruber Internacional de Madrid

La germana gran del rei té 83 anys i pateix càncer

Ara
2 min
La infanta Pilar, de 82 anys, pateix d'artrosi des de fa temps

BarcelonaLa infanta Pilar de Borbó, germana gran del rei Joan Carles, està ingressada en una clínica de Madrid des d'aquest diumenge, segons han informat a EFE fonts de l'entorn de la tieta del rei Felip VI. La duquessa de Badajoz, de 83 anys, pateix un càncer de còlon que la va portar a passar pel quiròfan al febrer i a sotmetre's a un tractament de quimioteràpia.

Pilar de Borbó, que va presidir la Federació Eqüestre Internacional entre el 1994 i el 2005 i forma part del consell d'honor del Comitè Olímpic Espanyol, va ingressar ahir a la nit a l'Hospital Ruber Internacional, al mateix centre sanitari en què va ser intervinguda. De moment l'hospital no ha facilitat informació de l'estat de salut de la germana gran del rei Joan Carles.

El mes de setembre va tornar a estar ingressada diversos dies en una clínica de Mallorca a causa d'una baixada de defenses, però al cap de pocs dies va rebre l'alta, encara que la seva imatge sortint del centre en cadira de rodes va posar en relleu el seu desmillorat estat físic. Això no va impedir que en poques setmanes tornés a aparèixer en públic.

A l'octubre va assistir als actes de la patrona de la Guàrdia Civil a la Comandància de Palma amb la seva filla Simoneta i al novembre no va voler perdre's la presentació del mercadillo solidari de Nuevo Futuro, associació de la qual és presidenta d'honor des de fa més de 40 anys. Va ser precisament en la seva condició de presidenta honorífica de l'ONG, dedicada a l'acollida de menors tutelats sense família, quan va ser rebuda pels reis al juliol del 2018 per exposar els projectes de l'entitat en el seu 50è aniversari.

Al gener d'aquest any també va participar en un acte públic amb els reis, el seu germà i la reina Sofia en el Palau del Pardo, amb motiu del lliurament dels Premis Nacionals de l'Esport 2017. Pilar ja va ser intervinguda de l'intestí prim al setembre del 1983, a l'hospital Ramón i Cajal, a causa d'una síndrome per vòlvul oclusiu. Igual que els seus germans, també patia d'artrosi, i va ser operada dels dos malucs, de manera que en els últims anys va tenir problemes de mobilitat que l'obligaven a caminar amb certa dificultat.

stats