El Pi demana una "resposta clara i contundent" davant l'augment de venda il·legal

Font s'ha queixat que "no s'ha posat mai ordre" en aquest sector, la qual cosa penalitza els petits comerciants

El portaveu d'El Pi al Parlament, Jaume Font, ha demanat avui una "resposta institucional clara i contundent" davant l'augment de la venda il·legal a les illes Balears, al mateix temps que ha subratllat que hi ha "milers de venedors que paguen els seus impostos i tenen les seves llicències".

A la roda de premsa, Font ha fet una defensa ferma dels comerciants que actuen de manera legal i "paguen per metre quadrat" als ajuntaments.

Font s'ha queixat que "no s'ha posat mai ordre" en aquest sector, la qual cosa penalitza els petits comerciants que compleixen la legislació, enfront de la venda il·legal.

L'any passat, ha recordat, la Policia Local de Palma va interposar 1.870 denúncies per venda il·legal, cosa que evidencia que es tracta d'un "problema greu" que és necessari afrontar.

Font ha qualificat d'"al·lucinant" que el sindicat UGT hagi proposat habilitar zones i horaris especials per al "top manta" a Palma.

Encara que fa dos anys el Parlament de les Illes Balears va aprovar una resolució sobre la necessitat de regular aquest sector, la situació "ha empitjorat".

El líder d'El Pi s'ha referit a la necessitat d'atendre les persones que es dediquen al "top manta" des de l'àmbit dels serveis socials.

El Pi proposarà que l'assumpte de la venda il·legal, a més del "problema" dels "okupes", sigui tractat en la pròxima reunió de la conferència de presidents de consells insulars.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF